En Sıcak Konular

Papandreu: İrade sahibi Erdoğan

9 Ekim 2009 22:31 tsi
Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Erdoğan'ın, iki ülke arasındaki sorunların çözümü konusunda siyasal irade sahibi olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, iki ülke arasındaki sorunların çözümü konusunda siyasal irade sahibi olduğunu, ancak bunu eyleme dökmesi gerektiğini'' söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da yaptığı görüşmenin ardından Yunanlı gazetecilere Türkiye ziyaretini değerlendiren Yorgo Papandreu, bugünkü ziyaretiyle ''Yunanistan'ın bundan sonra vizyonu ve hedefleri bulunan, fiili çözümler üreten bir diplomasi içeren, inisiyatif alarak ülkenin varlığını ortaya koyan dış politikayla ilgili bir örnek vermek istediğini'' bildirdi.

Ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla, ''Türk halkına yalın ve anlaşılır bir mesaj verdiğini'' belirten Papandreu, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede de iki ülkeyi ilgilendiren tüm sorunların ele alındığını kaydetti.

Papandreu, ''Yunanistan'ın Türkiye ile iyi ilişkiler istediğini kanıtladığını ve Türkiye'nin AB perspektifini desteklediğini'' belirterek, ''Ancak, Türkiye'nin de üyelik sürecinin ilerlemesi için AB'nin istediği adımları atması gerekir. Tüm bunlar aralık ayında yapılacak AB zirve toplantısında değerlendirilecektir'' diye konuştu.

AB zirvesinde, Yunanistan'ın veto kullanma olasılığı bulunup bulunmadığı sorusunu yanıtlayan Papandreu, ''Her türlü aracın masada olacağını'' bildirdi ve ''Her halükarda zirve toplantısının yapılacağı tarih önemli bir tarihtir ve orada yapılacak değerlendirme ciddi olacaktır'' dedi.

Ege'deki ''ihlaller'' iddiasını da değinen Papandreu, ziyaretinde Türkiye'nin bu konuda tavır değiştirme eğilimi taşıdığını hissettiğini dile getirdi. Papandreu, bu konuda ayrıca, Yunanistan'ın iki ülkeyi ilgilendiren sorunların çözümü konusunda 2004 ve 2005 yıllarında iki önemli fırsatı kaçırdığını söyledi.

Kıbrıs konusuna da değinen Papandreu, Kıbrıs'ta BM kararları ve AB müktesebatı çerçevesinde yeni bir anlaşma sağlanması için Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın çabalarını desteklediğini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın da böyle bir çözüme katkıda bulunmak için KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı desteklemesini istedi.

aa



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,430 µs