En Sıcak Konular

Bakan Atalay Ceylan olayına el koydu

9 Ekim 2009 19:48 tsi
Güneydoğu'da temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili olarak, olayı tüm detayları ile incelediklerini açıkladı.

Bakan Atalay, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Demokrasi Parkı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Atalay, 28 Eylül 2009 tarihinde, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü bölgesinde, 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümünün ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AK Parti İktidarı döneminde haksızlıkların üzerine gidildiğini, demokratik ve insan haklarının genişletildiğini kaydeden Bakan Atalay, şunları söyledi:

''Geçmiş dönemlerin faili meçhulleriyle uğraşıyoruz. Daha önceki karanlık dönemleri aydınlatıyoruz. Lice'deki olayla ilgilenilmiyor zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu olayın olduğu günden beri en az 10 defa Diyarbakır Valisi ve oradaki ilgililerle görüştüm. Daha ilk gün Başbakan benden not ve bunun açıklamasını istedi. Ben de Valilik ve jandarmanın açıklamalarını istedim. Olayı bütün boyutlarıyla inceletiyoruz. En küçük ayrıntıya kadar. Orada bulunan unsurları kriminal laboratuvarlarında inceletiyoruz. Sonuçlarını bekliyoruz. Bunun sonuna kadar gidilecek. Bundan emin olun. İlgisiz değiliz.''

-''BİRİLERİ ARAYA FİTNE SOKTU''-

Hükümet olarak 2002 yılından bu yana demokratik alanı genişletmeye çalıştıklarını vurgulayan Bakan Atalay, ''Türkiye'yi daha çok demokratik bir toplum, demokratik bir yönetim haline getirdik. Güçlü bir iradeyle çalışmalarımız sürüyor. İstediğimiz terör, şiddet, kan ve gözyaşı bitsin kardeşlik gelsin. Herkes huzur ve özgürlük içinde çocuğuyla ailesiyle hayatını yaşasın. Biz asırlarca böyle yaşadık. Birileri araya fitne soktu, kardeşliğimizi zedeliyorlar. Biz bu yaralar daha da derinleşmesin diye bu konu üzerinde çalışıyoruz. İnşallah sonuca ulaşacağız. Bütün vatandaşların desteğine ihtiyacımız var'' dedi.

Bu arada bir vatandaş, Bakan Atalay'a yaşanan işsizlikten yakındı. Bakan Atalay, bunun üzerine; ''İş yok diyorsunuz, kepenkleri kapatıyorsunuz. Artık normal hayat yaşayalım. Böyle şu vesileyle bu vesileyle kepenkler kapansın gibi... bunları bırakalım. Özgürce kendi iş yerlerimizi açık tutalım. Kimse bize baskı yapmasın. Özgürce yaşayalım. Bizim dileğimiz bu'' diye konuştu.

-DERDİNİ BAKANA KÜRTÇE ANLATTI-

Görüşmeler esnasında Sefer Özdemir adlı bir vatandaş, Bakan Atalay ile Kürtçe konuştu. Özdemir'in konuşması Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen tarafından Bakan Atalay'a tercüme edildi.

Vatandaş Özdemir, ağlayarak; ''Barış olsun kan dursun. Rica ediyorum. Hiç kimsenin çocuğu ölmesin. Deniz Baykal neden oğlunu göndermiyor. İnsanların ciğeri yandı. Tezkereyi neden çıkardınız. Türkiye başka devletlerle barış yapıyor, neden burada yapmıyor'' demesine Bakan Atalay, ''Biz de bunun için uğraşıyoruz'' karşılığını verdi.

Bakan Atalay, Özdemir ile çay içti.

-''İLK KEZ SURİYE'YE VİZESİZ GEÇİŞ SAĞLANDI''-

Bakan Atalay, konuşmasında Suriye'ye vizesiz geçiş uygulamasına da değindi. Bayramlardaki sıkıntılı geçişlerin ortadan kaldırıldığını kaydeden Bakan Atalay, şunları söyledi:

''Daha yeni vizeler kaldırıldı. 13 Ekim'de anlaşması yapılacak. Bu bayram uygulamasını genelge ile sağladık. İlk kez Suriye'ye vizesiz geçiş sağlandı. Özellikle sınırla ilgili, daha çok rahatı getirmek için uğraşıyoruz. Bayramlarda sıkıntılı bir geçiş ortadan kalktı. Şimdi Suriye ile tamamen vizesiz bir geçiş var. Bu özlenen bir şeydi. Yeni sınır kapısının gecikmesinin nedeni ise mayın temizliğidir. Ayın 20'sinde TOBB başkanıyla Devlet Bakanı Hayati Yazıcı imzaları atacak ve yeni sınır kapısıyla ilgili çalışmalar başlayacak. Hükümet olarak, herkesle düşman, bütün komşularıyla sorunu olan, içine kapanık bir ülke devraldık. Bunu en iyi Nusaybinliler bilir. Biz bütün komşularla sıfır sorun diye bir politika uyguladık. Sorunları çözdük. 13 Ekim'de 10 civarında bakan arkadaşımla Halef'e gideceğiz. Suriye ile karşılıklı görüşmeler yapacağız. Gaziantep'te vize ile ilgili protokoller imzalanacak. Ana hedefimiz sınır boylarındaki kapılarda işlemlerin rahatlamasıdır.''

Bakan Atalay daha sonra Nusaybin Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Bakan Atalay, helikopterle Mardin'e hareket etti.

aa



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs