En Sıcak Konular

Doğan Holding teminat gösterdi

9 Ekim 2009 18:35 tsi
Doğan Yayın Holding A.Ş. şirketin bağlı ortaklıklarının 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 10'uncu maddesinde belirtilen türde teminatı, teminat olarak kabul edilmek üzere ilgili vergi dairelerine gösterdiğini bildirdi.

Doğan Yayın Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, doğrudan bağlı ortaklığı Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıkları D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'den, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait "Vergi İnceleme Raporları" ile ilgili olarak; vergi aslı ve vergi cezaları ile bunlara ilişkin olarak hesaplanan gecikme faizi tutarı için birlikte toplam 4 milyar 823 milyon 825 bin 987,33 lira tutarındaki teminatın 15 gün içerisinde gösterilmesinin ilgili vergi daireleri tarafından talep edildiğinin 25 Eylül 2009 tarihinde kamuya açıklandığı belirtildi.

"Şirketimizin yukarıda adı geçen bağlı ortaklıklarının, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 10'uncu maddesinde belirtilen türde teminatı, teminat olarak kabul edilmek üzere, ilgili vergi dairelerine gösterdiği öğrenilmiştir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş. ve dolaylı bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş. ile Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş.'nin ayrı ayrı aktiflerinde kayıtlı D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. hisseleri, 'Vergi İnceleme Raporları'nda Gelirler Kontrolörleri tarafından hesaplanan ve vergi aslı ve ceza ihbarnamelerine esas teşkil eden değerler üzerinden teminat olarak gösterilmiştir.

Diğer taraftan, 3'üncü kişilere (bunlar arasında Doğan Grubu bünyesinde faaliyet gösteren herhangi bir halka açık şirket bulunmamaktadır) ait 44 ayrı taşınmaz ile Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 2 milyon 693 bin 114,65 lira tutarındaki kesin ve süresiz 'banka teminat mektubu' da teminat olarak gösterilmiştir."

İlgili vergi dairelerinin, bugün şirket tarafından KAP vasıtasıyla kamuya açıklanan mezkur Danıştay Kararı hakkında, adı geçen bağlı ortaklıklar tarafından yazılı olarak bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada, "İlgili Vergi Dairelerinden, mezkur Danıştay kararı doğrultusunda teminat istenmesi işlemlerinin durdurulması talep edilmiştir" denildi.

cnnturk



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs