'büyük çoğunluğu' | " /> 'büyük çoğunluğu' | "/>

En Sıcak Konular

Neden 'büyük çoğunluğu'

9 Ekim 2009 16:13 tsi
Neden 'büyük çoğunluğu' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderdiği mektubunda ilginç bir detay göze çarpıyor.

Başbakan Erdoğan'ın CHP Lideri Baykal'a dün akşam saatlerinde 'demokratik açılımla' ilgili gönderdiği mektubun metni ortaya çıktı. Mektuba hükümetleri tarafından başlatılan 'demokratik açılım' çalışmasına işaret ederek başlayan Erdoğan, yaklaşık 30 yıldır Türkiye'nin gündemini işgal eden, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına, maddi ve manevi kayıplara uğramasına yol açan, Türkiye'nin kaynaklarını ve enerjisini tüketen bir sorunla karşı karşıya bulunduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröre karşı son derece kararlı bir mücadele verdiğini ve bundan sonra da terörle mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğini dikkat çeken Erdoğan, mektubunda, "Ancak, geldiğimiz noktada, meselenin sadece teröre ve terörle silahlı mücadeleye indirgenemeyeceği de açıklıkla müşahede edilmektedir. Terörle mücadelede, eş zamanlı olarak sosyal, kültürel ve ekonomik alanda daha kapsamlı adımların atılması kaçınılmaz bir gereklilik olarak önümüzde durmaktadır." dedi.

Türkiye'nin bu kanayan yarasını tedavi etmek için halis bir niyetle yola çıktıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Amacımız, Türkiye'nin demokratik standartlarını yükselterek, hangi farklılıklara sahip olurlarsa olsunlar tüm insanlarımızın huzur, mutluluk ve esenliğini sağlamak; ülkemizin birlik ve bütünlüğünü pekiştirmek, anayasal düzenimizi daha da yüceltmektir. Türkiye her açıdan bu imkan ve fırsat zeminine sahiptir, demokratik sistemimiz, her türlü sorunu tartışacak ve çözüm yoluna koyacak birikim ve donanıma sahiptir. "

Milletin büyük çoğunluğunun kendilerinden demokratik olgunluk beklediği kanaatinde olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ancak, takdir edersiniz ki, ülkemiz adına son derece önemli olan ve gelecek tasavvurumuzu şekillendirecek böyle bir sürecin, geniş bir toplumsal mutabakata, özellikle de siyasi partilerimiz arasında gerçekleşecek asgari bir diyalog zeminine dayanmasında büyük yarar vardır. Milletimizin büyük çoğunluğunun da bizlerden böyle bir demokratik olgunluk beklediği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin bu en önemli meselesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin öteden beri mesai sarfettiği ve çözüm arayışları için muhtelif öneriler ortaya koyduğu da kamuoyunun malumu olduğunu ifade etti. Erdoğan, mektubun son kısmında ise ziyaret etme talebini, "Ana muhalefet partimiz CHP'nin ve onun Genel Başkanı olan şahsınızın bu konularla ilgili görüş, öneri, talep ve eleştirilerini almak, birikimlerinden istifade etmek bizim için ziyadesiyle mühimdir. Demokrasinin temeli diyalog, müzakere ve tartışmayla ortak aklı harekete geçirmektir. Sürece ilişkin gelinen noktayı aktarmak, değerli görüş ve önerilerinizi almak üzere zat-ı alinizi ziyaret etmek arzu ve niyetindeyim. Keyfiyeti, saygılarımla takdir ve tensiplerinize sunarım." sözleriyle dile getirdi.

Cihan



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs