En Sıcak Konular

Son 7 yılda milli eğitime aktarılan bütçe milli savunmayı geçti

9 Ekim 2009 14:51 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de en çok bütçenin milli savunmaya ayrıldığını, son 7 yılda da milli eğitime ayrıldığını söyledi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde eniştesi Hamit Özçelik adına yaptırılan okulun açılışını gerçekleştiren Bülent Arınç, yaptığı konuşmada, yaklaşık 40 yıllık siyasetçi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de bütçe yapılırken, önceleri genel bütçe içerisinde birinci sırayı her zaman milli savunmanın aldığını, son 7 yıldan bu yana ise genel bütçe içerisindeki sıralamada milli eğitimin birinci sıraya geldiğini belirtti. Milli eğitime çok önem verdiklerine işaret eden Arınç, "Elimizdeki kıt kaynaklar çok da zengin değil. Bulabildiğimiz kaynakların ekseriyetini milli eğitime ayırıyoruz. Milli eğitime, devlet bütçesinde yaptığımız katkılar yeterli değil." şeklinde konuştu.

Plaket töreni ve kurdele kesimi ardından sınıfları gezen Arınç ve eşi, öğrencilerle bir arkadaş gibi sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi. Bu arada, Yasemin Taşbaş adlı ana sınıfı öğrencisi de Arınç'ın boynuna sarılarak öptü. Öğrencilerin sevgi gösterisi karşısında gülümseyen Arınç, daha sonra okulda görev yapan öğretmenlerle de bir süre sohbet etti.

Okul açılış töreninde eğitime verdikleri öneme değinen Arınç, Türkiye'nin her tarafına giderek okul açılışlarına katılmaktan büyük haz aldığını söyledi. Bazen Doğubeyazıt'ta temel attığını bazen de Karadeniz'de okul açtığını anlatan Arınç, Türkiye'nin birinci meselesinin eğitim olduğuna işaret etti. Okulda bulunan Atatürk büstünün altındaki yazıya değinen Arınç, "Cehaleti yenmedikçe, cahille mücadele etmedikçe işimizin zor olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki en büyük engel cehalettir. Cehaleti yani karanlıkları kovduğumuz zaman önümüz açılacaktır. Özellikle bütün geleceğimiz, ümidimiz ve güvencemiz olan bu güzel yavrularımıza nitelikli bir eğitim vermedikçe önümüzün açılması mümkün değildir. Hamdolsun ki Türkiye bunu çok iyi kavradı ve bugüne kadar çok büyük çok hayırlı hizmetler yapıldı." diye konuştu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Meclis Başkanı adayı olan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu da öven Arınç, şöyle konuştu: "Bu, Türk siyasi tarihinde dış politikamızda ilk noktadır. Bugüne kadar bunu ne duyduk ne ümit ettik ne de bekledik. Dolayısıyla bir Alanyalı kardeşimizin Alanya'dan yetişmiş bir parlamenterin Avrupa Konseyi'nin, yani 50'den fazla ülkenin üye olduğu yüksek bir konseyin parlamento başkanlığına getirilecek olması hepimize büyük bir gurur veriyor."

24 derslikli Hamit Özçelik İlköğretim Okulu'nun açılışını Bülent Arınç; eşi Münevver Arınç, Antalya Valisi Alladdin Yüksel, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, çok sayıda vatandaşın ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs