En Sıcak Konular

Edibe Sözen'in yerine kim geliyor?..

9 Ekim 2009 14:01 tsi
Ak Parti için iyi mi olur kötü mü bilemeyiz ama iş çevrelerine sorarsanız o göreve Suat Kılıç’ın getirilmesi gerektiğini söyleyeceklerdir…

Nihal Bengisu Karaca, Ak Parti’nin zamanından önce bir seçim için hazırlıklara başladığı kanaatinde…


Bu nedenle de seçim öncesinde kadroların yenileneceğini tahmin ediyor…
Edibe Sözen’in yerine, İstanbul Sosyetesinin yakından tanıyıp sevdiği bir milletvekilinin getirileceğini yazmış…
Kimin mi?..
Ömer Çelik’in…
Ak Parti için iyi mi olur kötü mü bilemeyiz ama iş çevrelerine sorarsanız o göreve Suat Kılıç’ın getirilmesi gerektiğini söyleyeceklerdir…
Neyse…
İktidar partisinin iç işleridir bizi ilgilendirmez…
Biz fazla uzatmadan sözü Nihal Bengisu Karaca’ya bırakalım...

"YENİ MKYK'nın 11 Ekim'de yapacağı toplantı, yeni MYK üyelerinin netleşmesini de sağlayacak.

Söz konusu MKYK toplantısı, AK Parti'nin "seçimi yürüteceği" isimleri karara bağlayacak. Bu nedenle meydana gelebilecek değişiklikler "seçim hazırlıklarına giriş" bağlamında da önem kazanıyor. Bazı birimlerde değişikliğe gidilmesine kesin gözüyle bakıldığından gidecek ve gelecek isimlere ilişkin bir dizi söylenti havada uçuşuyor. Şekillenecek MYK'ya ilişkin son hava tahmin raporu şöyle:

- MYK değişikliği, yeni kadronun seçime yönelik çalışmaları dikkate alınarak yapılacağından "Seçim işleri (Necati Çetinkaya)", "Tanıtım ve Medya (Edibe Sözen)", "Halkla İlişkiler (Şükrü Ayalan)", "Teşkilat (Haluk İpek)" başkanlıklarının değişikliğe uğrayacağı konuşuluyor. Gerekçeler babında ise Necati Çetinkaya'nın zaten 7 yıldır bu görevde olması, Haluk İpek'in ise teşkilat yönetiminde verimli olamaması zikrediliyor. Kevin Costner'ı demokratik açılımın vitrinine koyma çabası ise Edibe Sözen'i bir hayli yıpratmış durumda. Sözen'in yerini bir başkasına bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

- Haluk İpek'in yerine Teşkilat Başkanlığı için düşünülen isim "Mehmet Müezzinoğlu", Edibe Sözen'in yerine Tanıtım Medya Başkanlığı için kamuoyunun yakından tanıdığı, bir süre sesi soluğu çıkmayan ama şimdilerde yeniden toparlanmış görünen "Ömer Çelik"in adı geçiyor.

- Partinin 2'nci adamı konumunda olması hasebiyle ayrı bir önemi olan Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı için bir değişiklik olup olmayacağı konusunda kafalar karışık. Abdülkadir Aksu için "Gidebilir de, kalabilir de" deniliyor. Ancak değişiklik söz konusu olursa yerine gelmesi olasılığı bulunan isim konusunda tek bir şahsın adı geçiyor: Hüseyin Çelik... Başbakan'ın Abdülkadir Aksu'ya, Aksu'nun ailesiyle alakalı bazı nedenlerden ötürü soğuk baktığı söyleniyor.

- Seçim İşleri Başkanlığına, yani Necati Çetinkaya'nın yerine, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin getirileceği bekleniyor.

- Dış İlişkiler Başkanlığı neredeyse bir yıldır boş. Yerine düşünülen isim ise Suat Kınıklıoğlu. Aslında bu görevi bekleyen bir isim vardı: Mevlüt Çavuşoğlu... Ancak Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı yapacak ilk Türk olarak 2010 yılında bu görevi üstleneceği için, Suat Kınıklıoğlu'nun önü açılmış durumda.

- Sosyal İşler Başkanlığı da değişiklik düşünülen yerler arasında.
Son yerel seçim sürecinde ismi etrafında akçalı-şaibe oluşan Nükhet Hotar'ın gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Yerine gelebilecek isim ise gene bir kadın olacak.
Başkanlık için Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın adı geçiyor.

- Kabine değişikliği sırasında hüsrana uğrayan Salih Kapusuz'un MYK'da yer alma ihtimalinden bahsediliyor. Genel Sekreter olma olasılığı güçlü.

- Ekonomik İşler Başkanı olan Bülent Gedikli de yerini başka birine teslim edecek gibi görünüyor. Neden olarak ise daha önce de İdari Mali İşler Başkanı olarak görev yapan Gedikli'nin partide en uzun görevde bulunan isimlerden olması. Başbakan'ın Gedikli'yi dinlendireceğinden ve seçim sonrasında bakan olarak değerlendirebileceğinden bahsediliyor.
Ekonomik İşler Başkanlığı'na kimin getirileceği konusunda herhangi bir spekülasyon yok."

gazeteciler



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs