En Sıcak Konular

YÖK Başkanı Özcan, üniversiteleri böyle savundu

9 Ekim 2009 13:08 tsi
Türk üniversitelerinin dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına girmemesi YÖK Başkanı ilginç bir yorum getirdi. Özcan'a göre farklı parametreler kullanılsaydı Türkiye'den de üniversitelerin girebiliceğini savundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında Türk üniversitesi olmamasıyla ilgili olarak, ''Değişik parametreler kullanılsaydı, bizden de girecek üniversiteler olabilirdi. Birçok iyi üniversitemiz var'' dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile başkanvekilleri Prof. Dr. İzzet Özgenç ve Prof. Dr. Ömer Demir'den oluşan YÖK heyeti ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ve öğretim üyeleri, Rize Üniversitesi'ne bağlı Derepazarı ilçesindeki Turgut Kıran Denizcilik Yüksek Okulu'ndaki kahvaltıya katıldılar.

Özcan, açıklanan dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında Türk Üniversitelerinden yer almaması ile ilgili bir soru üzerine, ''Bu seçim için belirli parametreler kullanılıyor. Belki değişik parametreler kullanılsaydı bizden de girecek üniversiteler olabilirdi. Birçok iyi üniversitemiz var, niye olmasın'' dedi.

Daha sonra Rize Üniversitesi'ni, ardından da Valiliği ziyaret eden Özcan, burada yaptığı açıklamada, Rize'yi daha sonra tekrar ziyaret edeceklerini söyledi.

Özellikle tıp fakültesini ziyaret etmek istediklerini ifade eden Özcan, ''Rize yeni ve hırslı bir üniversite. Bu hırs neyi gerektiriyorsa onu yapmak isteriz. Yapılacak ne varsa gelen talepleri değerlendirmek isteriz. Diğer ziyaretimizde nelerin yapılması gerektiğini tekrar değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu ise YÖK heyetinin Rize'yi ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ''Rize, YÖK için önemli. Çünkü yeni kurulan ve gelişen bir üniversitemiz var. Rize'ye özel bir önem atfetmelerini istiyorum'' diye konuştu.

YÖK heyeti, daha sonra Batum'a gitmek üzere Rize'den ayrıldı.

aa



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs