-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

JİTEM dağa teşvik etmiş -Video

9 Ekim 2009 12:30 tsi
JİTEM dağa teşvik etmiş -Video Dayanılmaz baskılar sonucunda Güneydoğu'dan göç eden Süryani siyasetçi Yaşar Küçükarslan'dan çarpıcı açıklamalar...

Uzun bir süre varlığı inkar edilen derin devletin ülke üzerinde oynadığı oyunları irdelemek için yakın tarihte 1985 ile 1995 arası büyük önem taşıyor.

O dönemde yaşananların tanıkları ise yaşananları anlattıklarında devlet içinde oluşan korsan devletin eliyle binlerce insanın nasıl devlete küstürüldüğünün ispatı için birer kara kutu niteliğinde. İşte onlardan biri. İsveç'te yaşayan Süryani siyasetçi Yaşar Küçükarslan ve o dönemde yaşadıkları olaylar.

12 Eylül darbesinden sonra cuntanın yüzeyden çekildiği yönetim görevine derinden mi devam etti? Yıllardır kafaları karıştıran bu soru kimi zaman bazı sihirli sözcüklerle deşifre edilir gibi oldu. Jitemler… Ergenekonlar…

İnsanlığa hür yaşama hakkı tanıyan ve çağdaşlığa giden demokrasiyi taşıyan özgürlük uçağı o dönemlerde talihsiz bir şekilde yere çakıldı. Kara kutu ise hala çözülemiyor. Ama o dönemi yaşayanlar bakılması gereken zaman aralığının1985 ile 1995 arası olduğunu sık sık vurguluyor.

JİTEM ve Ergenekon'un telaffuz edildiği anda tehdit ve ölümle burun buruna gelmenin an meselesi olduğu o dönemleri yaşayanlar ise ifadeleri ile şok yaşatıyor.

Yaşar Küçükarslan'da onlardan biri. İsveç'te yaşıyor. Onun haberimize konu olmasının nedeni ise doğduğu topraklardan onu göçe zorlayan nedenler. Yani kendi ifadesiyle DERİN DEVLET!

Başkent Stockholm'de Cihan'a konuşan Küçükarslan, Güneydoğu Anadolu'daki Süryanilerin göç etmediğini baskı ve tehditlere göçe zorlandığını savundu.

Küçükarslan istemeyerek yaşadıkları göç sürecini ise işte bu sözlerle anlatıyor.

Küçükarslan o dönemde bölgede görev yapan polisi derin devlet tarafından görevlendirilmiş kişiler olarak nitelendiriyor.

Küçükarslan o dönemde korucu olarak görevlendirilen bazı Süryanilerin yine devletin silahı ile vurulduğunu ileri sürüyor.

Derin devlet tarafından Kürtlere uygulanan politikanın Süryanilere de yapıldığını anlatan Küçükarslan, baskı ve kışkırtmalarla silaha teşvik edildiklerini kaydetti.

Bu noktada kendisinin de bu insanlardan biri olduğunu kaydeden Küçükarslan, aldığı tehditlerin yanı sıra özel timler tarafından çok sayıda pusuyla karşılaştığını söyledi.

Küçükarslan, işte tam bu noktada derin devletin amaçlarını ve uygulamalarını anlatırken şok ifadeler kullanıyor.

Küçükarslan, kurduğu bir cümle ile kardeş kavgasını çıkaran derin devletin yıllarca kullandığı o vahşi formülü deşifre ederek açıkladı.

Küçükarslan PKK'nın derin devlet tarafından kurulan baskılar sonucu ortaya çıktığını söyledi.

aktif haber



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,332 µs