flaş gelişme | " /> flaş gelişme | "/>

En Sıcak Konular

Temizöz davasında flaş gelişme

9 Ekim 2009 12:18 tsi
Temizöz davasında  flaş gelişme 
Diyarbakır'da faili meçhul cinayetlerden yargılanan Kayseri Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün avukatlarının 'reddi hakim' talebi davanın görüldüğü mahkemece kabul edildi.

Temizöz davasında müdahil avukatların reddi hakim talebi kabul edildi. Mahkeme dosyayı 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesine yolladı.

Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılandığı faili meçhuller davasında mağdur avukatları mahkeme heyeti ve mahkeme kâtibinin reddini istedi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık avukatları ile mağdur avukatları arasında tartışma yaşanmıştı.

Verilen aranın ardından söz alan mağdur avukatlarından Ali Koç, sanıklardan Albay Temizöz'ün avukatlarının ücretlerini Jandarma Genel Komutanlığı'ndan aldığını iddia etti. Ali Koç şöyle konuştu: "Bu gösteriyor ki devlet bu davada taraftır. Sanıklara gösterilen hoşgörü, mağdurlara gösterilmemektedir. Mağdur avukatlarından 2 arkadaşımız da salondan atılmıştır. Bu da mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirdiğini gösteriyor. Bu nedenlerle mahkeme heyetinin ve duruşmada konuşulanları tutanağa yazmayan kâtibin reddini talip ediyoruz."

Mağdur avukatlarının talebinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki fail meçhul cinayetlerden sorumlu olduğu iddiasıyla 7 kişinin yargılandığı dava duruşmasında tartışan 2 müdahil avukat mahkemeden atıldı.

Cizre'de 1993-1995 yılları arasındaki meydana gelen fail meçhul cinayetlerden sorumlu oldukları iddiasıyla aralarında Kayseri Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak'ın bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Cemal Temizöz, Kamil Atak, Hıdır Altuğ, Âdem Yakın, Fırat Altun (Abdulhakem Güven) ve Tamer Atak hazır bulundu. Duruşma mağdur beyanlarının alınmasıyla başladı.

Mahkeme heyeti önce 1994 yılında öldürülen Ramazan Uykur'un oğlu İsmet Uykur'u dinledi. Uykur, babasının duruşma salonunda olan Tamer Atak ve Kukel Atak tarafından gözlerinin önünde taranarak öldürüldüğünü söyledi. Tamer ve Kukel Atak'ın babasının öldüğünden emin olduktan sonra da ateş ettiğini savunan İsmet Uykur, "Babamı öldürenlerden şikâyetçi ve davacıyım. Babamın niçin öldürdüğünü öğrenmek istiyorum." dedi.

MAHKEMEDE TARTIŞAN AVUKATLAR DURUŞMADAN ATILDI

Mahkeme başkanın 'neden şikâyetçi olmadın?' sorusu üzerine Uykur, "O dönem Cizre savaş alanı gibiydi. Bu nedenle şikâyetçi olmadım." diye konuştu.

Müdahil Avukat Bahattin Özdemir'in sorusu üzerine ise Uykur, birlikte çalışan korucular ve jandarmadan korktukları için babasını öldürenlerden şikâyetçi olmadığını yineledi.

Sanık avukatı Nail Karaaslan'ın söz alarak müşteki İsmet Uykur'a olayın saatini sorması üzerine müdahil avukatı olan Sezgin Tanrıkulu, soruya itiraz etti. Bunun üzerine sanık avukatı Karaaslan, "Sen karışma. Biz sizi saygıyla dinledik." diye itiraz etti.

İtiraz üzerine müşteki avukatı Tanrıkulu ayağa kalkarak "Bir avukata 'sen' diye hitap edemezsin terbiyesiz." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine müdafi avukatlarıyla müdahil avukatları arasında uzun süre tartışma yaşandı.

Mahkeme başkanı tartışmalar üzerine müdahil avukatlarından Sezgin Tanrıkulu ve Bahaatin Özdemir'i CMK 252/f bendine göre duruşma salonunda atılmasına karar verdi. Karar üzerine müdahil avukat Sezgin Tanrıkulu, "Burası bir vicdan mahkemesidir. Sanıklara tanıdığınız hoşgörüyü müştekilere göstermiyorsunuz." şeklinde konuştu.

Müdahil avukatı Bahattin Özdemir'in bütün tartışmanın müdafi avukatı Karaaslan'ın "Sen karışma" ifadesi nedeniyle yaşandığını hatırlatarak, "Ben duruşma salonundan atıldıktan sonra bu ifadeler tutanağa geçiyor. Bu da tutanakta sahtekârlıktır. Yasaları okumadan hâkim olunca böyle olur." diyerek salonu terk etti.

cihan



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,851 µs