mikro domuzcuklar | " /> mikro domuzcuklar | "/>

En Sıcak Konular

Evlerimizdeki mikro domuzcuklar

9 Ekim 2009 12:14 tsi
Evlerimizdeki mikro domuzcuklar "Eğer evlerimizde mikro da olsa domuz beslemeye başlarsak bizim de aile kavramımızda birtakım hasarlar oluşabilir mi?"

Perşembe günkü Radikal gazetesinin ‘’Ev hayvanında son trend’’ başlığıyla okuyucularına ‘’The Daily Mail’’ gazetesinden aktardığı haberde İngiltere’de her geçen gün popülaritesi artan evcil domuzlardan bahsedilmekte. Türkiye gibi kültürel olarak domuz hayvanıyla arası pekiyi olmayan ancak batıdaki bütün moda gelişmelerini günü gününe takip eden ülkelerde bu modanın nasıl karşılanacağı en azından benim için bir merak unsuru. Zaman bunu bize gösterecek. Ancak evlerde evcil bir domuzun varlığını önceden düşünmek gerekir.

Hayvanların öne çıkan belli özelliklerinin onların sahibi konumunda olan insanlara bir şekilde aktarıldığına dair birçok araştırma mevcut. Örneğin, koruma ve güven itibariyle ön plana çıkan köpeklerin sahiplerinin daha korumacı bir karaktere sahip olduğu söylenebilir veya sırnaşma derecesinde sevgiyle öne çıkan kedilerin insanlarda sevgi hissinin daha fazla ortaya çıkmasını sağladığı düşünülebilir. Peki, domuzların belirgin özelliği nedir ve evlerimize alacağımız mikro domuzcuklar bizlerde hangi özelliklerin ön plana çıkmasına vesile olacak?

Belirttiğim gibi ben de domuzlara karşı uzak duran bir kültürel atmosferde yetiştiğim için onlara karşı ön yargılı olabilirim bunu peşinen kabul ediyorum. Ancak birçok araştırma göstermiştir ki domuzlar iki yönleriyle ön plana çıkar. Birincisi kendi dışkılarını yerler ki bu durumdan ötürü her zaman pistirler. İkincisi ise birçok hayvan türünde olduğu gibi bir ahlak doğal bir aile sistemleri yoktur. Yani eş ve aile kavramlarına sahip değillerdir.

Önyargılara sahip olduğumun altını bir kez daha çizerek devam ediyorum. Eğer evlerimizde mikro da olsa domuz beslemeye başlarsak bizim de aile kavramımızda birtakım hasarlar oluşabilir mi? Veya en azından insanlığın medeniyet itibariyle ulaştığı nokta yüzünden kendi dışkımızı yemesek de köhne zihinlerin ‘’dışa vurumlar’’ı olan saplantısal düşünceleri ve idraklerimizde enfeksiyon yaratan önyargıları mı yeriz? Aslına bakarsanız bunları daha şimdiden yapıyoruz. Demek ki birileri evlerimize o mikro domuzcuklardan sokmuşlar. Adları üzerlerinde onlar mikro. Giydiğimiz kıyafetteler mi, okuduğumuz kitaplarda ya da gazetelerde mi yoksa yediğimiz yemeklerde ve soluduğumuz havada mı?

Ahmet Büyükgümüş

www.iyibilgi.com



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,482 µs