En Sıcak Konular

Yalçındağ: Erdoğan'a Putin benzetmesi yapmadım

9 Ekim 2009 11:52 tsi
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dün yayımlanan bazı gazetelerde kendisine atfen verilen "Putin benzetmesi Arzuhan Hanım'dan" haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

TÜSİAD Başkanı olarak Fransa'da yaptığı temaslar sırasında dün telefonla ulaştığım Yalçındağ'a, konuyla ilgili haberleri sordum. Arzuhan Doğan Yalçındağ, 15 Nisan'da ABD'de yaptığı bir konuşmada bu benzetmeyi yaptığı yolundaki haberin kesinlikle yanlış olduğunu belirtirken adı geçen toplantılara katıldığını ancak böyle bir benzetmeyi, ne katıldığı toplantılarda ne de özel sohbetlerde kesinlikle yapmadığını kaydetti.

Yalçındağ, ABD'deki toplantılar sırasında bir yuvarlak masa toplantısında "Putinvari hareketler" gibi bir nitelemeye şahit olduğunu ancak bunun yabancı bir gazeteciye ait olduğunu söyledi. Özet olarak Yalçındağ, sorumuz üzerine, Putin benzetmesi yapmadığını söyledi ve bu yöndeki haberleri kesin bir dille yalanladı.

Yalçındağ'a, yine aynı ABD gezisiyle ilgili başka bir gazetede yer alan vergi idaresiyle ilgili sözlerini de sordum. Yalçındağ, verginin siyasallaşması ve gelir idaresinin bağımsızlığı konusunda 2003 yılında TÜSİAD olarak çıkarttıkları raporu kaynak göstererek, bu çerçevede birçok yerde konuşma yaptığını söyledi. Bu konuda kendisinden önceki TÜSİAD başkanları ve kendisinin, kurumsal rapor çerçevesinde çok sayıda konuşma yaptıklarını, kurum olarak görüşlerinin zaten belli olduğunu söyledi.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a daha sorularımız vardı ama Paris'taki yoğun koşuşturması içinde sadece bu soruları yanıtlamakla yetinmek istedi. Kendisiyle, hafta sonunda Kayseri'de katılacağı toplantı sırasında diğer sorularımızı yanıtlaması konusunda anlaştık.

referans



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs