En Sıcak Konular

Danıştay'dan Doğan'ı kurtaracak karar!

9 Ekim 2009 10:31 tsi
Danıştay'dan Doğan'ı kurtaracak karar! Doğan Grubu'ndan istenen teminatta süre bugün dolarken, ecel terleri döken Doğan'ın imdadına Danıştay yetişti. Danıştay Doğan'ı kurtaracak bir karar verdi.

Doğan Grubu'nun 4.8 milyar liralık vergi cezası için istenen teminatta süre bugün doluyordu. Doğan Grubu avukatları tarafından "teminat isteminin durdurulması" amacıyla açılan dava mahkeme tarafından reddedilmişti. Doğan'ın tüm kozlarını oynadığı ve sıkıştığı bir dönemde imdadına Danıştay yetişti. Danıştay 'teminatta' Doğan Grubu lehine karar verdi.

“Danıştay, şirketimiz tarafından açılan davayı reddeden ’Mahkeme Kararı’nın, şirketimiz ‘lehine’ yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir”

Doğan Yayın Holding A.Ş, Danıştay’ın, şirket tarafından açılan davayı reddeden ’Mahkeme Kararı’nın, şirket ’lehine’ yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini duyurdu. Doğan Yayın Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, yürütmenin durdurulmasına ilişkin Danıştay kararı hakkında bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Danıştay, ’hukuka uyarlık bulunmadığı’ gerekçesiyle, Halkalı Vergi Dairesi’nin Şirketimizden teminat gösterilmesinin talep edilmesine ilişkin işleminin ve bu işlemin yürütmesinin durdurulması istemiyle şirketimiz tarafından açılan davayı reddeden ’Mahkeme Kararı’nın, şirketimiz ’lehine’ yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Vergi İdaresinin, şirketimiz ve bağlı ortaklıları ile ilgili diğer teminat isteme işlemlerinde de Danıştay’ın almış olduğu bu karar doğrultusunda işlem tesis etmesi beklenmektedir. Daha önce de kamuya açıkladığımız üzere, 1 Nisan 2002-31 Mart 2003, 1 Nisan 2003-31 Mart 2004, 1 Nisan 2004-31 Aralık 2004, 2005 ve 2006 hesap dönemlerine ait vergi/ceza ihbarnamelerinin terkini ile ilgili olarak şirketimiz, yürütmenin durdurulması dahil, her türlü yasal hakkını kullanmaktadır.”

aa



Bu haber 1,267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs