Rus mafyası mı var? | " /> Rus mafyası mı var? | "/>

En Sıcak Konular

İşin arkasında Rus mafyası mı var?

9 Ekim 2009 09:32 tsi
İşin arkasında Rus mafyası mı var? Bu suikastın uluslararası bağlantıları olabilir

Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin CEO’su Hayri Ersoy’a yönelik silahlı saldırının profesyonelce yapıldığı ve uluslararası bağlantısının olabileceği belirtiliyor

Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin CEO’su Hayri Ersoy’un içinde bulunduğu Mercedes marka otomobile önceki akşam İstanbul Ümraniye’deki kırmızı ışıklarda durduğu sırada ateş açıldı.
Saldırganın sıktığı tüm kurşunları isabet ettirdiği suikastta CEO Hayri Ersoy öldü, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ise yaralandı. Pilge’nin hastanede polise, “düşmanının olmadığını, tehdit almadıklarını ve böyle bir saldırı beklemediğini” söylediği bildirildi. Aynı araçta olan ve yara almadan kurtulan Kazak Ubayda Kuttuybayera’nın çalıştığı bankanın ise Turkuaz şirketine kredi verdiği, ancak geri ödeme yapılmadan bankanın battığı iddia edildi.

Kamera görüntüsü yok
Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin CEO’su Hayri Ersoy önceki akşam Kazakistan’daki bir bankanın yöneticisi olduğu iddia edilen Ubayda Kuttuybayera ile buluştu. Ardından bu üç kişi, akşam saatlerinde Ümraniye’deki Bank Asya’nın genel merkezinde toplantıya katıldı. Toplantının ardından Pilge, Ersoy ve Kuttuybayera, makam şoförü Selahattin Çalışkan’ın kullandığı Mercedes araçla binadan ayrıldı.

Çalışkan yönetimindeki otomobil, Carrefour AVM’nin önündeki trafik ışıkları önünde kırmızı ışıkta durunca arkadan koşarak geldiği belirlenen şapkalı bir kişi kurşun yağdırdı. Saldırgan, kapalı olan sağ arka cama doğru yakın mesafeden 4 el ateş ederken, sürücü Selahattin Çalışkan, aracı hareket ettirerek olay yerinden uzaklaştırdı. Göğsünden yaralanan Hayri Ersoy doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı, Pilge ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırıdan yara almadan kurtulan Kuttuybayera ve Çalışkan ise saldırganı görmediklerini söyledi.
Polis, incelemede, cinayet anını gösteren kamera görüntüsü ile görgü tanığı bulamadı.

Önceden keşif yaptı
Olayın uluslararası boyutunun bulunabileceğini, tetikçinin önceden keşif yaptığı, karanlık bir bölge olduğu için özellikle o bölgenin seçildiği belirtildi. Polise göre, tüm veriler saldırının profesyonelce olduğunu gösteriyor.

Zeki Pilge, Çukurova’da tıp okudu Kazakistan’da işadamı oldu
Zeki Pilge (45), 1989’da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1 yıl hekim olarak çalıştı.

1992’de patronu olduğu Turkuaz Şirketler Grubu’nun ilk firması olan Turkuaz Dış Ticaret şirketini kurdu. 17 yıl içinde Turkuaz, ticari grupta 13, inşaat grubunda 10 şirketten oluşan bir şirketler grubuna dönüştü.

İlk ofisini Almatı’da açan Turkuaz, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan’da faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, 1998 yılında şirket merkezini İstanbul’dan Almatı’ya taşıdı. Türkiye’de de Kazak firması olarak Dalaman havaalanının işletmesini üstlendi. Turkuaz sadece Kazakistan’da 3500 kişi istihdam etti.





Garih ödülünü aldı
Zeki Pilge Orta Asya Medeniyetler Vakfı kurucusu ve ikinci Başkanı, Kazakistan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi görevini de üstlendi.

2000 yılında Dünya Türk İşadamları arasında Orta Asya’da en başarılı işadamı seçilen Zeki Pilge,  Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 2001’de UNICEF tarafından sosyal etkinliklere verdiği destekten dolayı ödüllendirildi.

2002’de Türkiye’de “Zirvedekiler” yarışmasında Üzeyir Garih Girişimci Ödülü’nü aldı. 2003 yılında Kazakistan’daki “En İyi Yabancı Yatırımcı” seçildi. 2005 yılında Kazakistan’da “Yılın İşadamı” ödülünü aldı. 2008 Ekovitrin “Yılın Starları Ödülü”nü aldı.

Türkçe, Kazakça, Rusça ve İngilizce bilen Zeki Pilge Kazak-Türk İşadamları Derneği (KATİAD) başkanlığını da yürütüyor.



Bu haber 1,552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs