'danışman çöplüğüne' döndü!.. | " /> 'danışman çöplüğüne' döndü!.. | "/>

En Sıcak Konular

TRT 'danışman çöplüğüne' döndü!..

9 Ekim 2009 09:19 tsi
TRT 'danışman çöplüğüne'
 döndü!.. Şamil Tayyar ile TRT arasında kavga büyüdü. Tayyar’ın eleştirildiği TRT’deki programa karşılık Tayyar'dan zehir gibi yanıt geldi.

TRT ile Star Gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar arasındaki kavga büyüyor. Şamil Tayyar, yazdı eleştirel yazılar nedeniyle TRT’nin ‘tetikçi’ aracılığıyla kendisine sövdürüldüğünü ileri sürdü ve TRT’ye savaş açtı. Tayyar’ın zehir gibi sözlerine bakalım TRT’den ne yanıt gelecek?

Soru: TRT sizi hedef mi aldı?

BİR ZAVALLI TETİKÇİ

Hedef alıp almadığını bilemem. Ama iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Şamil Tayyar’a verilen hapis cezasının tartışıldığı programa Şamil Tayyar’ın davet edilmeyip, programda danışman olarak çalışan, daha önce yalan haberleriyle güven kaybettiği için Star Gazetesi’nden işten atılan, bir dönem Cem Uzan’ın kalemşörlüğünü yapan, o nedenle yıllardır gazetelerde iş bulamayan bir zavallının adeta tetikçi gibi ekrana çıkartılıp şahsıma sövdürülmesi, başka türlü izah edilemez. Üstelik uyarıya rağmen programın tekrarının verilmesinin kasıtlı olduğu kanaatindeyim.

Soru: TRT sizi neden hedef alsın? Kızdıracak ne yaptınız?

ONE AJANS’I YAZDIM DİYE

İki temel nedeni olduğunu düşünüyorum. Birincisi; konuk olarak katıldığım Tuncay Güney’li programdan sonra TRT yönetimi CHP’nin kuşatması altında kaldı. TRT binasını bastılar. Meclisteki KİT komisyonunda genel müdürü sıkıştırdılar. Samanyolu, Cihan Haber Ajansı gibi bazı yayın kuruluşlarından bir iki elemanın TRT’ye geçişi de baskıyı arttırdı. CHP kuşatması, TRT’de ayar bozdu. Savunma mekanizması geliştirmek için CHP’li, hükümetle kavgalı, Cem Uzan silahşörü, Erkan Mumcu yandaşı, Ergenekoncu ve Ulusalcı kimi isimler TRT’de istihdam edilmeye başlandı. TRT ile savaşan CHP’li Atilla Kart, kavganın dozunu düşürdü, CHP’li ve Ergenekon dostu Şahin Mengü’nün kızı iyi parayla iş buldu. Bu kadrolaşmayı eleştirdim. İkincisi; Resmi kayıtlarda ortaklığı görünmeyen, ancak kadroya bakılarak Erkan Mumcu’nun gölgesinde olduğu izlenimi doğan One Ajans adlı kuruluşa TRT Türk’te 17 milyon avro artı KDV karşılığı program yaptırılmasını eleştirdim. Bu yazıma çok kızdılar. İntikam aldıklarını düşünüyorum.

Soru: Serra Karaçam, tesadüfen böyle bir yayın yapmış olamaz mı?

YAYIN  TESADÜF DEĞİL

TRT’de bir resmi elemanın, danışmanın programa çıkıp Şamil Tayyar’a sövme cesaretini göstermesi, aile torpiliyle TRT’de iş bulmuş, sıfır reytinge rağmen fahiş ücretle çalışan ve şimdiye kadar hiçbir mesleki başarısı bulunmayan bir çocuğun buna zemin hazırlaması, mümkün değildir. Ayrıca, o zavallının bana sövdükten sonra sözleşmesini yenileyip ücretini arttırdıklarını duydum. Kaldı ki, TV yayınlarından sorumlu ve One Ajans projesinin mucidi TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, pazartesi sabahı gazetelerin Ankara yöneticileriyle görüşürken “Şamil Tayyar bizi eleştirirken iyi, bizimkiler eleştirince neden kızıyor” dedi. Eleştiriyle hakaretin ayrımını bilmeyen, Erkan Mumcu keşfi bu zatın sözleri, yayının tesadüfü olmadığını gösteriyor.

DANIŞMAN ÇÖPLÜĞÜ TRT

Soru: Bundan sonra TRT’nin sizi hedef alan yayınlarını sürdüreceğini düşünüyor musunuz?

Yapmazlarsa namertler. Danışman çöplüğüne dönen o programa sıfır reytinge rağmen devam etsinler. Ergenekoncuları doldursunlar. Ulusalcıları bağırlarına bassınlar. Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’ünü aratmayan TRT Türk’e yatırıma devam etsinler. One Ajansın mamasını arttırsınlar. İş başı yaptıklarında ‘bu kadroyla 40 kanal kurarım’ diyenler laflarını unutup dışarıya para saçmaya devam etsinler. Bu arada Ergenekon’a çevrilen Kurtlar Vadisi’nin yapımcı şirketi PANA’yı ihmal etmesinler. Belki Silivri’den plaket alırlar.

gazeteciler.com

İlgili haber;

TRT, Şamil Tayyar’ı hedef mi aldı?..




Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs