AK Parti planı | " /> AK Parti planı | "/>

En Sıcak Konular

CHP'nin AKPM'deki AK Parti planı

9 Ekim 2009 08:55 tsi
CHP'nin AKPM'deki AK Parti planı 
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) başkanı olmasını CHP'li Birgen Keleş ile MHP'li Tuğrul Türkeş'in engellemek istediği ortaya çıktı.

2010'da AKPM başkanı olması kesinlik kazanan Çavuşoğlu'nun adaylığına karşı verilen önergeye CHP'li Birgen Keleş lehte oy kullandı.Çavuşoğlu'nun başkanlığı yoldan dönen Azeri Paşayeva'nın oyuyla kesinleşti...

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) başkanı olmasını CHP'li Birgen Keleş ile MHP'li Tuğrul Türkeş'in engellemek istediği ortaya çıktı. 46'ya karşı 47 oyla başkanlığı kabul edilen Çavuşoğlu'na destek Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva'dan geldi.

2010’da başkan olacak

Çavuşoğlu'nun Hristiyan Demokratlar'ın başkan adayı olması ile 2010 yılında AKPM başkanı olması kesinlik kazandı. AKPM'de siyasi partiler arasında yapılan yazılı anlaşma gereği başkan 2 yılda bir değişiyor. 2010 yılında AKPM'nin başkanı Hristiyan Demokratlar Grubu'ndan olacak.

1 oy farkla kurtardı

AK Parti Milletvekili Çavuşoğlu'nun Hıristiyan Demokratlar'ın başkan adayı olarak belirlenmesinin ardından AKPM'de itirazlar yükseldi. AKPM Genel Kurulu'nda, Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanı olmasını önlemek için önerge verildi. Önergeye göre başkanlar 3 yıl görev yapacaktı. Önerge kabul edilseydi, Çavuşoğlu'nun 2010 yılındaki AKPM Başkanlığı 2011 yılına kalacaktı. Önerge 46'ya karşı 47 oyla reddedildi.

Paşayeva yoldan döndü

AKPM Genel Kurulu'ndaki oylamada ise sürprizler yaşandı. Türkiye'ye gelerek, siyasileri ziyaret eden Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Frankfurt yolunda olmasına rağmen oylama için Strasbourg'a geri döndü. Paşayeva, 2 saatlik yoldan geri dönmeseydi, oylama 46'ya karşı 46 oyla sonuçlanacak ve Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanı olması önlenecekti.

Keleş'ten ret oyu

Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva oylamada yaşananlara ise şaşırdı. Paşayeva oylama için yoldan geri dönmesine rağmen CHP Milletvekili Birgen Keleş ise, önerge lehinde oy kullanarak Mevlüt Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanı olmasını önlemeye çalıştı. Oy kullanmayan MHP'li Tuğrul Türkeş ise oylama sırasında Genel Kurul'dan dışarıya çıktı.

bugün



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs