şok ayrıntı | " /> şok ayrıntı | "/>

En Sıcak Konular

Alparslan Arslan'la ilgili şok ayrıntı

9 Ekim 2009 08:45 tsi
Alparslan Arslan'la ilgili şok ayrıntı 1. Ergenekon davasının 115. duruşmasında Kemal Kerinçsiz'in açıklamaları önemli bir noktanın da açığa çıkmasını sağladı.

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasının 115. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmanın talepler kısmında söz alan tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in açıklamaları önemli bir noktanın da açığa çıkmasını sağladı.

Buna göre, Emniyet Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın telefon kayıtlarını 2006'dan bu yana tutuyordu. Ancak Danıştay davasını hükme bağlayan ve saldırının 'başörtüsüyle' ilgisi bulunmadığına karar veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu kayıtları emniyetten istemeye gerek bile görmemişti. Dolayısıyla telefon dökümleri dava dosyasına da girmedi.

Kemal Kerinçsiz, Alparslan Arslan'ın mahkemeye gönderilen cep telefonu ve sim kartındaki adreslerin delil olarak kullanılamayacağını ileri sürdü. Ergenekon dosyasına giren yeni belgelerde Alparslan Arslan'ın cep telefonu hafızasında beş bine yakın internet adresi ve e-mail'in bulunduğunu belirtti. Telefon dökümünde kendisi de dahil 10 Ergenekon davası sanığının mail adresinin bulunduğuna dikkat çeken Kerinçsiz, kayıtların hüküm verilirken delil olarak kullanılmamasını istedi.

Danıştay sanıklarının 3 Ağustos 2009'da Ergenekon sanıklarıyla birlikte yargılanmaya başlamasıyla birlikte savcılar ve mahkeme dosyada eksiklikler tespit etmişti. Bunun üzerine başta Ankara Emniyet Müdürlüğü olmak üzere çok sayıda kuruma yazı yazmıştı.

Söz alan tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, Danıştay saldırısına ilişkin savunma yapmayacağını belirterek, işlemediği bir suçtan dolayı savunma yapmasının mümkün olmadığını, sadece hakikatleri anlatacağını söyledi. Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılmasına ilişkin konuşacağını ifade eden Yıldırım, "Ama bu da savunma olmayacak. İşlediğim suçlardan dolayı da savunma yapmayacağım. Tahliye kelimesinden tiksiniyorum. Cezamı ne ise en üst sınırdan verin." dedi. Danıştay davasına ilişkin Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama aşamasında tanık olarak dinlenen kişilerin kendi savunması esnasında salonda hazır bulundurulmalarını istedi.

ÖCALAN'IN DAVA DOSYASI İSTENDİ

Söz alan bir başka tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu ve gazeteci Şamil Tayyar ile bazı gazeteciler ve akademisyenlerin terör örgütü PKK'nın MİT tarafından kurulduğunu söylediklerini hatırlattı. Mahkemenin Genelkurmay Başkanlığı ve MİT'e yazı yazarak bu iddiayı sormasını istedi. Zekeriya Öztürk, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın dava dosyasının da ilgili mahkemeden istenilmesini talep etti. Taleplerin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Öcalan'ın dava dosyasının ilgili mahkemeden getirtilmesi yönündeki talebi kabul ederek, mahkeme heyetinden dosyayı istemesini talep etti. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

REDD-İ HAKİM TALEBİ

Mahkeme, tutuklu sanık Oktay Yıldırım'ın avukatı Yıldırım Çavuşovalı'nın, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün ve Üye Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin davadan çekilmesi, aksi takdirde yargıçların reddine ilişkin talebini değerlendirmek üzere duruşmayı 19 Ekim'e erteledi. Şengün, avukat Çavuşovalı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, 'emniyet tarafından düzenlenen yemeğe katılan hakim ve savcılara ilişkin bir gazetede yazı ve fotoğrafların yayımlandığını, bu nedenle Köksal Şengün, Hasan Hüseyin Özese ve Beşiktaş Adliyesi'nde görevli bir kısım başkan ve üyelerin tarafsızlıklarına gölge düşebileceği şüphesi oluştuğunu' kaydettiğini söyledi.

zaman



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs