En Sıcak Konular

YÖK'ten yeni rektör ve dekan atamaları

8 Ekim 2009 22:20 tsi
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu, bazı üniversitelere rektör ve dekan atamaları gerçekleştirdi. İşte yeni rektörler ve dekanlar:

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nde bir araya geldi.

Alınan kararları yazılı olarak basına duyuran YÖK Genel Kurulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'nın üniversite rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Sezgin'in atanması yönündeki talebini uygun bulunarak, atamasını gerçekleştirdi.

YÖK Genel Kurulu'nun açıklamasında; "Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker, Okan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Dilek Şirvanlı Özen'in atanmasına yönelik teklifleri değerlendirip, uygun olmasına karar verdi." denildi.

Genel Kurul'da alınan diğer kararlar şöyle sıralandı: "Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Yılmaz Altun, Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Tamer Uçar, Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Zülküf Güneli, Ziya Gökalp Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Sait Yücel, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Bülent Gönül ve Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Süleyman Kutluhan atandı."

Yine aynı görüşmede; çeşitli üniversitelerden gelen yüksek lisans, doktora programları açılması ve fakülte, yüksek okul, enstitüsü kurulması yönündeki taleplere ilişkin eğitim komisyonu raporu görüşülüp, bu talepler karara bağlanırken, üniversitelerin müşterek yüksek lisans ve doktora programları açmaları teşvik edilmesi ve bu konuda karşılaşılan problemlerin giderilmesi için gereken tedbirlerin alınmasına onay verildi.

Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Rektörlük seçim takviminin karara bağlandığı, üniversitede yapılacak rektör adayı belirleme seçiminin 26-27 Ekim'de gerçekleştirileceği, alınan sonuçların 12 Kasım'da YÖK Genel Kurulu'nda değerlendirileceği kaydedildi.



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs