En Sıcak Konular

İstanbullulara vapur müjdesi

8 Ekim 2009 17:16 tsi
İstanbulluların, ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyasıyla 8 model arasından belirlediği şehir hatları vapurundan ikisi daha 10 Ekim Cumartesi günü hizmete alınıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 31 Ocak'ta ''Fatih'', 8 Haziran'da da ''Beyoğlu'' ve ''Kadıköy'' adlı vapurların hizmete alınmasının ardından, ''Beykoz'' ve ''Sarıyer'' ismi verilen 2 vapurun da 10 Ekim'de Kabataş İDO İskelesi'nde düzenlenecek törenle hizmete alınacağı belirtildi.

Şirket-i Hayriye geleneğinin sürdürülmesi amacıyla vapurlara semt isimlerinin verildiği ifade edilen açıklamada, her iki vapurun hizmete girmesiyle, kampanya çerçevesinde ihalesi yapılan ilk 5 vapurun tesliminin tamamlanmış olacağı kaydedildi.

Açıklamada, üretimine Tuzla Çeliktrans Tersaneleri'nde başlanan ve Türk mühendislerce inşa edilen vapurlardan her birinin maliyetinin 9,3 milyon dolar olduğu bildirildi.

-VAPURLARIN ÖZELLİKLERİ-

Günümüz şehir hatları formuna en yakın model olan 4 numaralı vapurun boyu 68, eni ise 13 metre. 1800 yolcu kapasiteli ve 14 knot deniz mili hız yapabilen vapurlar, dünyanın en gelişmiş manevra gücüne ve kabiliyetine sahip sistemlerden birisiyle donatıldı.

Gemi, mevcut vapurlardan daha kısa zamanda seferlerini tamamlayacak 4 ana jeneratör, elektrik motoru tahrikli Azimut Pervane Sistemi, gelişmiş seyir cihazları ve yüksek ivmeli yavaşlama ve hızlanma özellikleriyle de son derece güvenli.

Geniş ve ferah salonun yanı sıra panoramik camlar, klima sistemi ve minimum titreşim özelliklerini bulunduran geminin üst, ön ve arkası açık, ayrıca güvertede oturma yerleri mevcut. Gemilerde otomatik kapı sistemi ile iskeleye yanaşmadan kapıların açılmama özelliği bulunuyor.

Gemiler, minimum yakıt sarfiyatı ve ideal egzoz emisyon değerleri ile çevreci özelliğe sahip olmasının dışında revir, bebek bakım odası, evcil hayvan barınakları, büfe, 6 adet plazma televizyon ve 1 adet DVD player, GPS üzerinden uyduya kilitlenebilen dijital anten sistemi gibi sosyal donatı alanları, engelliler için uygun rampa, engelli tuvaleti, özel ışık ve ses düzeni, zemin kaplaması gibi özellikleri de içinde barındırıyor.

Yeni gemilerde, gemicilerin halat mahalli de yolculardan ayrılarak, oluşabilecek herhangi bir tehlikenin önüne geçiliyor.

AA
 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,946 µs