En Sıcak Konular

Ergenekon Savcısından Öcalan süprizi

8 Ekim 2009 16:44 tsi
Ergenekon Savcısından Öcalan süprizi Ergenekon davasında tutuklu M. Zekeriya Öztürk'ün, "Abdullah Öcalan dava dosyasının incelenmek üzere istenmesini talep ediyorum." sözlerini yerinde bulan Savcı M. Ali Pekgüzel, Öcalan dava dosyasının istenmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon ana davasında söz alan sanık Mehmet Zekeriya Öztürk, Gazeteci Şamil Tayyar ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu'nun PKK'nın MİT tarafından kurulduğuna ilişkin açıklamaları olduğunu söyledi. Sanık Öztürk, bu konunun Genelkurmay Başkanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sorulmasını, Abdullah Öcalan hakkındaki ana dava dosyasının da incelenmek üzere mahkeme tarafından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenilmesini talep etti.

Ergenekon ana davası ile birleştirilen Danıştay suikastı davası sanığı Osman Yıldırım da, Danıştay saldırısına ilişkin savunma yapmayacağını belirterek, işlemediği bir suçtan dolayı savunma yapmasının mümkün olmadığını, sadece hakikatleri anlatacağını ifade etti. Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılmasına ilişkin konuşacağını belirten Yıldırım, "Ama bu da savunma olmayacak. İşlediğim suçlardan dolayı da savunma yapmayacağım. 'Tahliye' kelimesinden tiksiniyorum. Cezam ne ise en üst sınırdan verin." dedi. Savunmasını hazırlamak için mahkemeden süre istediğini mahkemenin de bu talebi kabul ettiğini hatırlatan Yıldırım, mahkemenin yazısı cezaevi yönetimine ulaşmadığı için her gün duruşmalara getirildiğini söyledi. Osman Yıldırım, Danıştay davasına ilişkin Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama aşamasında tanık olarak dinlenen kişilerin kendi savunması esnasında salonda hazır bulundurulmalarını talep etti.

Sanık Kemal Kerinçsiz ise, Danıştay suikastı sanığı Alparslan Arslan'ın cep telefonu ve SIM kartında 5 bine yakın internet sitesi adresi ve e-mail adresinin bulunduğunu, telefon dökümlerinde kendisi de dahil 10 Ergenekon sanığının mail adresinin yer aldığını söyledi. Bu kayıtların delil olarak kullanılamayacağını öne süren Kerinçsiz, "Alparslan Arslan'a ait cep telefonu ve SIM kartının 2006'dan bugüne kadar poliste tutulduktan sonra çözümünün yapılması usule aykırıdır ve şüphe uyandırır. Alparslan Arslan'ın cep telefonunda Kemal Kerinçsiz, Erol Manisalı, Erol Mütercimler, Behiç Gürcihan, Hayrettin Ertekin,Tuncay Özkan, Hayati Özcan, Ayşe Asuman Özdemir'in de aralarında bulunduğu 10 sanığın e-mail adresleri bulunmuştur." dedi.

Taleplerin ardından mütalasını sunan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Zekeriya Öztürk'ün talepleri doğrultusunda hükümlü Abdullah Öcalan'ın yargılandığı dava dosyasının incelenmek üzere yargılamayı yapan mahkemeden istenmesini talep etti.

Duruşmaya, taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

(CİHAN)

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs