En Sıcak Konular

Edibe Sözen sırlara karıştı!

8 Ekim 2009 16:43 tsi
Oktay Vural bir dedektif gibi araştırdı, Türk kamuouyunu aydınlattı. Kevin Costner o lafları hiç söylememişti. İşte o andan itibaren Sözen sır oldu;

Kevin Costner'ın "demokratik açılıma destek vermediği anlaşılınca Edibe Sözen sır oldu. Tüm telefonlarını kapatan Sözen'e danışmanları aracılığıyla da ulaşmak mümkün değil!

Peki Sözen'in kaybolmasına neden olan süreç nasıl başlamıştı. Geriye dönüp bir bakalım;

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Her şey Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in "Hollywood yıldızı Kevin Costner demokratik açılımı destekliyor" diye bir yazılı açıklama yapmasıyla başladı. Açıklamadaki cümle tamı tamına şöyleydi: ''Costner, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile temas kurarak, 'Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan desteklediğini' söyledi.

Ve tarih 23 Eylül'ü gösteriyordu.
O günden bu yana Kevin Costner manşetlerden inmedi. Kimi bu açıklamayı ciddiye alıp "Costner sen artistliğini yap" derken, kimi de Sözen'i eleştiriyordu. 'Siyasi bir partinin Genel Başkan Yardımcısı böylesine "hafif" bir konuda yazılı açıklama yapar mı?' diyordu. 

OKTAY VURAL DEDEKTİF GİBİ ARAŞTIRDI

Ama kimse Costner'in bu sözleri söylemediğinden kuşkulanmadı. Taa ki Oktay Vural dün Costner'ın basın danışmanına gerçeği sorana kadar. Vural dün yaptığı basın toplantısında özetle Kostner'ın Türkiye'nin iç işleriyle ilgili konuşmaya kendini ehil hissetmediğini ve bu konuda hiçbir açıklama yapmadığını söyledi.

SÖZEN'İ KİM KANDIRDI?

Peki o zaman Edibe Sözen bu bilgiyi nereden almıştı? Sözen kendi açıkladı: Buradaki ajansından!... Yani Ahmet San ve Cüneyt Ortan!..

Hemen ardından onlar da bir basın açıklaması yaptılar. Açıklama muğlak cümlelerle yazılmıştı ama yine de metinden Costner'ın hiçbir zaman böyle bir açıklama yapmadığı anlaşılıyordu.

GAZA GELMİŞ

Yani kısacası Ahmet San'la başka bir konuda telefonda konuşan Sözen gaza gelmiş, hemen kağıda kaleme sarılmış ve o açıklamayı yapmıştı...

 

SÖZEN'İN İLK VUKUATI DEĞİL
Bu Sözen'in ilk vukuatı değil! Daha önce de "Gençleri Koruma Yasa Tasarısı"yla adından söz ettirmiş, Başbakandan fırça yediği kulislerde dolaşmıştı. Çünkü Sözen'in tasarısında her her okula bir ibadethane açılması gibi hassas bir konu madde olarak konulmuştu. Sözen daha sonra yasa tasarısını geri çekmişti.



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,105 µs