En Sıcak Konular

İntihar eden Sözkesen'in işleri iyiye gidiyormuş

8 Ekim 2009 15:25 tsi
Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş, Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen'in intihar sebebinin, tekstil sektörünün sıkıntılarına dayandırılmasının yanlış olacağını söyledi.

Güntaş, firmanın iki yetkilisinin, borçlarını ödedikleri ve işlerinin iyiye gittiği bir dönemde bu olaya anlam veremediklerini söylediğini de aktardı.

Sözkesen'in firmasının yaşadığı sıkıntı bildiğini vurgulayan Güntaş, "Kendisi bir yapılanmaya gitti, düzenli bir şekilde borçlarını ödemeye devam ediyordu. Firması da en üst düzeyde çalışıyor. Sabah saatlerinde firma yetkilileriyle görüştüm. Boyahane ve fabrika işletme müdürleri, 'Ödemelerimize düzgün bir şekilde devam ediyoruz. Yılbaşına kadar işçilerimizin kıdem tazminatlarının yüzde 70'ini bitirmiş olacağız. İşlerin çok iyiye gittiği bir dönemde böyle bir olayı kabullenemedik, anlam veremedik.' dedi. Yorum yapmak bize düşmez, başka dert ve sıkıntıları da olabilir." şeklinde konuştu.

Sözkesen'e Allah'tan rahmet dileyen DETKİB Başkanı Güntaş, "Mekânı Cennet olsun ancak bizim dinimiz ve kültürümüzde, Allah'ın verdiği cana kıymamak gerekir. Nuri bey, sektör için büyük bir kayıptır. Yıllarca Denizli ve ülkeye hizmet etmiş, istihdam sağlamış, ihracatla döviz kazandırmış ve ülkeye tesis kurmuştur. Bunun için acımız çok fazla." dedi. İntiharı tekstil sektörün sıkıntılı durumuna bağlamanın yanlış olacağını da ifade eden Güntaş, "Bu tarz olayları tamamen sektöre indirgemenin çok doğru olduğuna inanıyorum, çünkü 2008'den bu yana dünyada ve ülkemizde yaşanan kriz, zaman zaman firmalarımıza yansımış ve yansımaktadır. İntihara yönelecek kadar sıkıntıya düşen arkadaşlarımızın, mutlaka destek almasını öneriyorum. Bu olay, bir rahatsızlığın sonucu da olabilir." diye konuştu.

Bu arada hükümetin, acil eylem planlarını bir an önce hayata geçirmesini isteyen Raşit Güntaş, şunları söyledi: "Avrupa'da sıkıntıya düşen firmalar çok yalnız bırakılmıyor. Devlet, sendikalar ve bankalar, yanına gidip yapılandırmasına yardım ediyor. İstihdamın devamlılığını söz konusu olunca akan sular durur. Maalesef ülkemizde bu kültür yerleşmedi."

Cihan



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs