beklentisi olmadan gelsin | " /> beklentisi olmadan gelsin | "/>

En Sıcak Konular

Bir beklentisi olmadan gelsin

8 Ekim 2009 14:59 tsi
Bir beklentisi olmadan gelsin Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Sarkisyan'ın herhangi bir beklentisi olmadan gelmesini arzu ediyoruz

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Dünya Kupası eleme maçına gelip gelmeyeceği konusunda, "Spor, centilmenliğin öne çıktığı karşılaşmalardır. Sayın Sarkisyan'ın bu perspektif ile Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Balaz görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu burada gazetecilerin sorularını da cevapladı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Dünya Kupası maçına gelip gelmeyeceği konusundaki bir soru üzerine Davutoğlu, Sarkisyan'ın Türkiye'ye gelmesinin arzu ettikleri bir konu olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, hiçbir siyasi beklentisi olmadan, büyük bir siyasi cesaret ile Erivan'a gittiğini hatırlatan Davutoğlu, "Sarkisyan'ın herhangi bir beklentisi olmaksızın gelmesini arzu ediyoruz." ifadesini kullandı. Sporda centilmek ve dostluğun öne çıktığına dikkat çeken Davutoğlu, "Biz bu perspektifte Sarkisyan'ın Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz ve bunun gerçekleşeceğine de inanıyoruz. Formalitelere gerek yok." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, 10 Ekim'de Ermenistan ile imzalanması öngörülen protokoller ile ilgili sorulara da cevap verdi. Protokollerin Zürih'te imzalanması nedeniyle, Lozan Antlaşması arasında bağlantı kurulduğunun hatırlatılması üzerine Davutoğlu, antlaşmanın mahiyeti ve katılımcılar itibariyle böyle bir karşılaştırmanın doğru olmadığını söyledi. Davutoğlu, bununla birlikte söz konusu antlaşmayla da Lozan ile Türkiye'nin sahip olduğu sınırların teyit edildiğini aktardı.

Katılım konusunun İsviçre'nin temasları sonucu ortaya çıkacağını dile getiren Davutoğlu'na, İsviçre makamlarından protokoller ile ilgili açıklamanın gecikip gecikmediği de soruldu. Davutoğlu, her şeyin doğal seyrinde olduğunu kaydetti. Davutoğlu, "Her şey doğal seyrinde. Bizim için süpriz bir gelişme yok." dedi.

Bir gazetecinin 14 Ekim'de açıklanacak 2009 İlerleme Raporu'nda ifade özgürlüğüne ilişkin ciddi uyarılar bulunacağı yönünde duyum alındığını belirtmesi üzerine Davutoğlu, basın özgürlüğünün en geniş biçimde kullanılmasından yana olduklarını söyledi.

Davutoğlu, isim vermeden Doğan Yayın'a getirilen ceza olayına da değindi. Demokrasinin doğal sonucu olarak sınır taşımayan eleştilere rastlanabildiğini kaydeden Davutoğlu, "Bununla, Türkiye'deki normal vergi ve iç hukuk ile ilgili konuları karıştırmamak lazım." diye konuştu. Basın ve diğer konularda faaliyet gösteren şirketlerin de, hukukun gereğini yapmak zorunda olduğunu belirten Davutoğlu, "Vergi konusu da bunların başında gelir." dedi. Bu konuda bir rahatsızlık varsa, hukuk kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'de basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu söylemenin söz konusu olamayacağını vurguladı.

Davutoğlu bir başka soru üzerine, Harem-i Şerif ile ilgili gelişmeleri çok yakından izlediklerini dile getirdi.

Cihan



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs