En Sıcak Konular

Doğan'dan borsayı bilgilendirme açıklaması

8 Ekim 2009 12:49 tsi
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş, şirketi hisse senetlerinde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmadığını bildirdi.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş, şirketi hisse senetlerinde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmadığını bildirdi.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan Özel Durum Açıklamasında şunlar kaydedildi:

''Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No: 54 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 21 ve 22'nci maddelerine göre, şirketimiz hisse senetlerinde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır.

Buna karşın, son iki gündür bir kısım basın ve yayın organlarında Grubumuzun bazı bağlı ortaklıkları ile ilgili olarak yapılmış olan vergi tarhiyatları ve buna karşı yasal hakların kullanılmasına yönelik olarak başlatılmış bulunan mahkeme süreçleri kullanılarak, Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili maddelerini de açıkça ihlal eder nitelikte, kamuoyunu yanlış yönlendirici, yanıltıcı ve bu süreçleri etkilemeye yönelik yayınlar yapıldığı görülmektedir.

Dolaylı bazı bağlı ortaklıklarımızla ilgili olan ve Şirketimizin doğrudan taraf olmadığı söz konusu vergi tarhiyatı ve yargı süreci ile ilgili gelişmeler ilgili Grup Şirketlerimiz tarafından kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu kapsamda, yatırımcılarımızın Şirketimiz veya Grup Şirketlerimiz kaynaklı olmayan haberlere ve bu haberlere dayanılarak yapılan abartılı yorumlara itibar etmemeleri gerektiğini hatırlatırız.''

aa



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,184 µs