En Sıcak Konular

Bakan Akdağ: Kitlesel ölümler olacak...

8 Ekim 2009 09:09 tsi
Akdağ, "2010'da Domuz Gribi Yılı olacağını söylemek abartı olmaz. Kitlesel ölümler yaşanacak. Paniğe kapılmadan tedbirimizi almalıyız" dedi.

Dünyayı sarsan "Domuz gribi"nin hızla yayıldığını vurgulayan Sağlık Bakanı Akdağ, "2010 yılının Domuz Gribi Yılı olacağını söylemek abartı olmaz. Kitlesel ölümler yaşanacak. Paniğe kapılmadan tedbirimizi almalıyız" dedi...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ve Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2010 yılının 'Domuz Gribi Yılı' olacağını belirten Akdağ, tedbir alınmaması durumunda tirajik olayların yaşanabileceğini söyledi. Sağlık Bakanı, paniğe gerek olmadığını ama hastalığın da çok ciddiye alınması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Oldukça tehlikeli bir tür”

"Domuz gribi bizim de içinde bulunduğumuz Kuzey yarım kürede aralık ayı itibariyle hızlı bir artış gösterecek. Bu grip soğuğu seven bir tür. Bulaştığı yerde birkaç gün yaşayabiliyor ve kolay yayılıyor. İnsan vücudu da bu tür virüsü tanımadığı için kolay gelişebiliyor. Bu yüzden tehlikeli bir tür." Akdağ, bakanlık olarak virüsün gelişimini 81 ilde sıkı takip altında tuttuklarını söyledi. 15 Ekim sonrası bilgilendirme toplantılarına başlayacaklarını açıklayan Akdağ şunları söyledi:

“30 milyon kişi aşılanacak”

"45 gün boyunca her türlü yöntemle bilgilendirme yapacağız. Panik yapmayalım ama gerçek olan bir şey var, salgın başlayacak. Bundan kaçış yok. Salgın başlayınca da yayılmasını yavaşlatmaya çalışacağız. Birçok ülkede hastalık yayıldı ama biz hastalığı sokmadık. Ekim ayı sonunda aşı gelecek. 40 milyon doz aşı alacağız. 24 yaş altı herkesi ilk etapta aşılayacağız. 24 yaş üstündekilerden de risk grubundakileri aşılayacağız. Aşağı yukarı 30 milyon insanı ücretsiz olarak aşılayacağız. Sıkı tedbirler uygulayacağız.

Mesela bir okulda bir iki vaka tespit edilirse o okulu hemen tatil edeceğiz. Tedbirlerimizi en kötü senaryoya göre alacağız." Akdağ, "Yılbaşına kadar olan döneme dikkat etmek şart. Vatandaşımız bakanlığın uyarılarına çok dikkat etsin. 2010 yılının Domuz Gribi Yılı olacağını söylemek abartı olmaz. Büyük salgın kaçınılmaz. Dünya Sağlık Örgütü domuz gribinden kitlesel ölümlerin olabileceğini söylüyor. Herkes tedbirlere riayet etsin" dedi.

Hac ibadetine yönelik hiç bir engel yok

Sağlık Bakan Recep Akdağ domuz gribi sebebiyle haccın erteleneceği yönündeki tartışmalara da noktayı koydu. Aşının ay sonu geleceğini belirten Bakan Akdağ, hacca gidecek tüm adayların aşılanacağını, yetişmeyenlerin de oraya giderek yerinde aşılanacağını açıkladı.

İstismar eden hastaneyi kapatırım

Sağlık Bakanı Akdağ, son günlerin tartışmalı konusu para karşılığı organ nakli konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Akraba dışı organ nakilleri konusunda çok sıkı denetimler yaptıklarını belirten Akdağ " şu anda 10 müfettişimiz akraba dışı organ nakilleri dosyasını tek tek inceliyor. Yüzü aşkın dosya var. Eğer parasal bir ilişki tespit edilirse hem suç duyurusunda bulunulacak hem de hastanenin ruhsatı iptal edilecek. Para ilişkisine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

bugün



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,374 µs