yine Baykal'ı kızdıracak sözler | " /> yine Baykal'ı kızdıracak sözler | "/>

En Sıcak Konular

Tekin'den yine Baykal'ı kızdıracak sözler

8 Ekim 2009 08:53 tsi
Tekin'den yine Baykal'ı kızdıracak sözler CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel'den, DTP'lilerin ifade krizinin aşılması için Erdoğan'ın önerdiği Anayasa değişikliğine "Yokuz" diyen Baykal'ı kızdıracak sözler: Düşünceler yargılanmamalı...

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Genel Başkan Deniz Baykal'ın DTP'li vekilin ifade vermesine ilişkin yaptığı " Sadece kişilere özgü yapılacak anayasa düzenlemesine karşıyız" açıklamasına karşılık, "Düşüncelerinden dolayı kimse yargılanmamalı. Hele de vekilse hiç yargılanmamalı" dedi.

Özgürlüğe saygılıyız

DTP'lilerin ifade krizinin aşılmasına yönelik Başbakan Erdoğan, "Muhalefet de destek verirse anayasa değişikliğini varız" demişti. Bu açıklamanın ardından DTP'li Sırrı Sakık, anayasa değişikşikliği konusunda, "367 sayısına ulaşmak için vicdanlı 8 CHP'li milletvekili arıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamalara yanıtı gecikmeyen Baykal, "Şahsa yönelik anayasa değişikliğine CHP yok" diyerek kapıları kapatmıştı. CHP'li Gürsel Tekin BUGÜN'e yaptığı özel açıklamada, parti olarak düşünce özgürlüğü hususunda her türlü özgürlüğe saygılı olduklarını belirtti.

Kesinlikle sorun yaşanmaz

"8 vicdanlı CHP'li bulunması konusunda" kesinlikle bir sorun yaşanmayacağını dile getiren Tekin, "Parti olarak her zaman dokunulmazlığın kaldırılmasından yana olduk. Çünkü kalpazanlık veya yolsuzlukla yargılanan insanları korumaya kalkışmak en büyük yanlıştır. Ama düşünce özgürlüğü hususunda da her türlü özgürlüğe saygılıyız. CHP bu konuda açık ve nettir" dedi.

3. köprüye karşı değiliz

3. köprü tartışması ile ilgili de "Biz 3. köprünün yapılmasına ne karşıyız ne de yanındayız. 3. köprü, siyasilerin karar vereceği bir iş değildir. Bu bir bilimsel olaydır" diyen Tekin, “Ulaşımla ilgili insanlar ne düşünüyor? Onların da görüşünü almak lazım. Muhalefet olarak bizim işimiz sıkıntı yaratmak değil sıkıntılara çözüm üretmektir. Ama ne yazık ki bir türlü diyalog kurmamız mümkün olmadı" şeklinde devam etti.

Daha demokratik olmalıyız

Gürsel Tekin, demokratik açılımla ilgili olarak da "Türkiye'deki sorunların çözümünden yanayım. Ülke kendi iç sorunlarındaki hastalıklardan kurtulmalıdır. Bunun adı ne olursa olsun. Daha demokratik bir ülke olmalıyız. Dünyada sınırsız demokrasi nerede işliyorsa burada da işlenmeli" diye konuştu.

bugün



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs