üç kötü haber | " /> üç kötü haber | "/>

En Sıcak Konular

Aydın Doğan'a üç kötü haber

8 Ekim 2009 08:29 tsi
Aydın Doğan'a üç kötü haber Doğan Grubu'nun 4.8 milyar liralık vergi cezasına ilişkin müfettiş incelemesi başlatıldı. Aydın Doğan'ın da ifade vermesi bekleniyor.

Doğan Grubu'nun 4.8 milyar liralık vergi cezasına ilişkin davaları istedikleri mahkemeye düşürmeye çalışmalarıyla ilgili müfettiş incelemesi başlatıldı. Aydın Doğan'ın da konuyla ilgili vergi mahkemesine gelerek ifade vermesi bekleniyor. Doğan'ın uzmanları ve avukatlarının, dosyaların elektronik dağıtıldığı sistemi by- pass edebilmek için, defalarca dosya verip geri çektikleri öne sürüldü. Buna kanıt olarak da açtıkları ilk dava ile dördüncü dava arasında 179 farklı dosya bulunması gösterildi.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ

Doğan'ın avukatlarının, 'Olumlu kararlar veriyor' kanaati ile davaların büyük çoğunluğunu 6'ncı Vergi Mahkemesi'ne düşürmek için çaba harcadıkları iddia edildi. Bu gelişmeler üzerine dosyaların Doğan'ın dosyaları istediği mahkemeye düşürüp düşürmediğinin tespiti için 4'üncü, 6'ncı ve 8'inci Vergi Mahkemeleri'nde müfettiş incelemesi başlatıldı. Doğan Grubu'nun vergi cezasıyla ilgili ön plana çıkan bu 4'üncü Vergi Mahkemesi, 6'ncı Vergi Mahkemesi ve 8'inci Vergi Mahkemeleri'nden birinin 'Kusuru', birinin 'Ne kadar borç olduğunu', birinin de 'KDV ve faizi' hesaplayacağı belirtiliyor.


Mahkemenin savunma süresi moralleri bozdu

Doğan Grubu'nun 4.8 milyarlık ihtiyati teminat talebine karşı açtığı yürütmeyi durdurma istemli davada savunma süreleri belirlendi. Doğan Grubu'nun 4.8 milyarlık ihtiyati teminat talebine karşı açtığı yürütmeyi durdurma istemli davada, 1. Vergi Mahkemesi ile 11'inci Vergi Mahkemesi, vergi dairesine savunmalarını yapması için yasal süre olan 30 günlük zaman verdi. Doğan Grubu'nun yürütmeyi durdurma istemi 30 günlük sürenin sonunda incelenecek. Bu iki mahkemenin verdiği 30 günlük süre, Doğan Grubu'nda morallerin bozulmasına yol açtı. Öte yandan, 9. Vergi Mahkemesi ise vergi dairesine yasal süre olan 30 günün yerine, 7 günlük savunma süresi vermeyi tercih etti. Doğan'ın teminat göstermesi için son tarihi ise 9 Ekim.

yenişafak



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs