-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

47'si kadın 103 gösterici gözaltında -Video

7 Ekim 2009 17:01 tsi
47'si kadın 103 gösterici gözaltında -Video IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için toplanan eylemciler İstanbul'u yine savaş alanına çevirdi. Bankaları ateşe verip, camları indiren eylemciler kontrolden çıktıkça çıktı. Bilançoyu Vali Güler açıkladı.

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler, gaz bombasıyla müdahale eden polise taş atarak saldırdı.

POLİSE TAŞ YAĞDIRDILAR
Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Şişli'de, olaylı IMF protestolarını takip eden ve biber gazından etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serpti. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı.

GAZETECİ GAZDAN ETKİLENDİ
Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı. Bu arada gazdan etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serperek eliyle yüzüne dokunmamasını istedi.

Bankaları böyle ateşe verdiler

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Kurtuluş Caddesi'ne çıkan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi eylemciler, cadde üzerindeki 10'dan fazla bankaya molotof attı. Ara sokaklardaki araçlara zarar veren eylemcilere bazı vatandaşlar evlerinin penceresinden tepki gösterdi.

Eylemciler bazı firmalara ait motorsıkletleri de tahrip etti. Daha sonra ara sokaklara giren eylemciler, park halindeki birkaç araca da zarar verdi. Evlerinin penceresinden olayları izleyen bazı vatandaşlar ise protestoculara tepki gösterdi.

METROBÜSE SALDIRDILAR
Feriköy'den kaçan göstericilerin yoldan geçen metrobüse polis arabalarına saldırdıkları öğrenildi. E-5 karayolunda toplanan 200 kadar göstericiye polis uyarı ateşi açtı. Mecidiyeköy'e doğru kaçan göstericiler karayolu üzerinde trafikte sıkışan bir polis otosuna taşlarla saldırdı. Polisler havaya ateş ederek göstericileri savurdu...

Bu arada İstanbul Valisi Muammer Güler, bugünkü olaylarda 25 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

POLİSE ATTI BİNAYI YAKIYORDU
İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için ara sokaklarda toplanan eylemciler, Tarlabaşı'nı savaş alanına çevirdi. Protestoculardan biri polise molotof atmak isterken molotof elinden kayınca yanındaki metruk binanın camına isabet etti. Eylemci, kısa süre şaşkınlık yaşayarak ara sokağa kaçtı.

POLİSİ YARALADILAR
Şişli'de, IMF protestocularının attığı taş bacağına isabet eden bir trafik polisi yaralandı. Yaralı polise arkadaşları müdahale etti.

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek isteyen eylemciler Şişli ve Beyoğlu'nun birçok cadde ve sokağını savaş alanına çevirdi. Protestocuların attığı taş, Çağlayan'da bir trafik polisinin bacağına isabet etti. Yaralı polis bir süre yerde kıvrandı. Daha sonra olay gelen çevik kuvvet polisleri yaralı arkadaşlarına ilk müdahaleyi yaptı.

VALİ GÜLER 47'Sİ KADIN 103 KİŞİ GÖZLATINDA

İstanbul Valisi Muammer Güler, IMF toplantılarını pretosto amacıyla dün gerçekleştirilen gösterilerde 47'si kadın 22'si 18 yaşından küçük olmak üzere 103 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

CEBIT Bilişim Zirvesi 2009'un açılış törenine katılan Vali Güler, gazetecilerin IMF protestolarına ilişkin sorularını da yanıtladı. Vali Muammer Güler , "Basın açıklamalarından sonra polise saldırıldı. Polisin müdahalesi tamamen suçun önlenmesine yönelikti. 7 polis aracı 6 konsolosluk binası ve 11 bankanın camı kırıldı. 5 işyeri tahrip edildi. Bunu eleştiri konusu yapıyorsak, bu özgürlüklerin artık üzerinde iyi düşünülmesi lazım. Şiddet kullanmayla, fikir hürriyeti düşünce açıklama hürriyetini mutlaka ayırmak lazım." dedi.

Olaylar sırasında bir araçta 27 molotof kokteylinin ele geçirildiğine ilişkin poliste görüntüler olduğunu kaydeden Vali Güler, "Bu görüntülere bir bakın. Molotof kokteyli basın açıklaması için mi, IMF'yi protesto etmek için mi? görüş açıklamak için mi yapıldı? Yoksa polise saldırmak için mi yapıldı? Dünyanın her yerinde polise saldıran, vatandaşın can, mal ve tasarruf güvenliğini etkileyen kişilere karşı polis gerekli önlemi alır. Burada yapılanı kamuoyuna iyi anlatılmasını istiyorum. Ama zaten görüntüler bunu veriyor. Görüntüleri izleyenler, o arkadaşların çiçek saksılarını atıp da bankalara, bankaların camlarına niçin saldırdıklarını da herhalde anlıyorlardır." şeklinde konuştu.

IMF protestolarında 8 bine yakın kişinin 20'ye yakın basın açıklaması yaptığını kaydeden Vali Güler, "Hiçbir yerde müdahale söz konusu olmadı ama polise taşlı sopalı molotof kokteyliyle saldıran, yüzleri örtülü şekilde saldıran, iş yerlerinin camlarını kıranlar oldu. Bir polisimiz öldüresiye dövüldü. Şu anda kendisi hastanede onlardan yaralanan kimse yok. Ama meseleyi onlar veya polis gibi de almak istemiyorum. Saldırıda bulunanlar ve bu saldırıyı önlemeye çalışanlar olarak değerlendirmek lazım." dedi.


cihan



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs