En Sıcak Konular

İranlı işadamları MÜSİAD üyeleriyle işbirliğini görüştü

7 Ekim 2009 15:52 tsi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 11 milletvekili, 50'in üzerinde bürokrat ve çeşitli sektörlerden 110 işadamının yer aldığı İran heyetini ağırladı.

İran'ın önemli ticaret bölgelerinin milletvekilleri ve ticaret odası başkanları ile yaptıkları görüşmelerin her iki ülke işadamları için oldukça yapıcı sonuçlar doğurduğunu belirten MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "İkili iş görüşmeleri sonucunda İran'lı muhataplarımızla yeni iş bağlantıları kurmamızın yanı sıra mevcut ticari ilişkilerimizi de kalıcı hale getirdik." dedi.

Amaçlarının yalnızca karşılıklı iyi niyet temasları gerçekleştirmek olmadığını kaydeden Vardan, ikili görüşmeler vasıtasıyla kalıcı ve daha geniş çaplı yatırımları da içeren iş bağlantıları tesis etmek istediklerini aktardı. MÜSİAD Başkanı, "İran'ın büyüklüğü, coğrafi yakınlığı, genç nüfusu ve dostane ilişkilerimiz gibi faktörler değerlendirildiğinde iki ülke arasında oldukça büyük bir potansiyel bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ayrıca, nispeten kapalı bir ekonomi sayılabilecek olan İran'ın krizden pek fazla etkilenmediğini, dolayısıyla ticaret hacminin daraldığı bugünlerde söz konusu ülkenin Türkiye'nin ihracatı ve yatırımları için önemli bir destinasyon olduğunu vurguladı. Toplantıda İran'ın hızlı bir şekilde yürütmeye başladığı özelleştirme politikasının, dış yatırımlara açıklığının ve Türk firmalara öncelik sağlanmasının gündeme geldiğini söyleyen Vardan, İran'lı yetkililere, AB ve Rusya ile yaptıkları ticarette genelde Türkiye özelde ise Doğu Karadeniz limanlarının lojistik üs olarak kullanılmasını tavsiye ettiklerini belirtti.

Yakın zamanda gündeme gelen Türkiye-İran Serbest Ticaret Bölgesi Projesi'ni de desteklediklerini belirten Vardan, komşuluk ilişkilerini ve çevre ülkelerle olan ticaretimizi arttırmaya yönelik her adımın arkasında yer aldıklarını kaydetti.

İran İş Heyeti'ni temsilen konuşan Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Ahmet Alirıza Beygi ve Batı Azerbaycan Eyalet Valisi Dr. Rahim Kurbani ise, "Türkiye ile olan ticari ilişkilerin geliştirilmesinde, MÜSİAD kurum olarak bize çok yardımcı olmaktadır. Bu toplantıda da karşılıklı yatırım ortamlarını değerlendirip, iş adamlarımızın önünü açmak için somut adımlar atacağız" şeklinde konuştu.

Toplantı çerçevesinde; gıda, tarım, hayvancılık, inşaat, yapı malzemeleri, turizm, otelcilik, otomotiv, yedek parça, ayakkabı, tekstil, petrol, gaz, plastik sanayi, metal, makine sanayi, nakliyat, beyaz eşya ve mobilya gibi sektörlerden yaklaşık 290 kişilik Türk ve İran işadamı heyetleri karşılıklı görüşme imkanı yakaladı.

Cihan



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs