bizi engellemesin | " /> bizi engellemesin | "/>

En Sıcak Konular

Diaspora bizi engellemesin

7 Ekim 2009 14:19 tsi
Diaspora bizi engellemesin Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim'de imzalanması planlanan protokolle ilgili diasporayı ikna turuna çıkan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, mevcut durumun devam etmesinin iki ülkenin de zararına olduğunu söyledi.

Ermeni haber ajanslarının verdiği bilgiye göre Beyrut'ta Ermeni diasporasına konuşan Sarkisyan, "Statükonun devam etmesi Ermenistan'ın da, Türkiye'nin de zararına. Türkiye ile diplomatik ilişkilerin başlamasının ardından görüşmelerde olumlu bir atmosfer olacak." dedi.

Diasporanın endişelerinin objektif olduğunu, ancak Türkiye ile ilişkilerin kurulmasına engel olmamaları gerektiğini kaydeden Sarkisyan, "Ermenistan bağımsızlığını ilan ettiğinde de diasporadan benzer tepkiler geldi. Bizim sonuca ulaşacağımıza inancımız tam." hatırlatmasında bulundu.

Sarkisyan, 1915 olayları ile ilgili konunun uluslararası basında sıkça gündeme geldiğini, bunun adil ve gerekli bir durum olduğunu kaydetti. Türkiye-Ermenistan ilişkileri ile Yukarı Karabağ konusunun bağlantılı olmadığını savunan Sarkisyan, "Yukarı Karabağ sorunu 1988 yılından bu yana mücadelesini verdiğimiz haklarımızı elde ettiğimizde çözülür." ifadesini kullandı.

ALİYEV-SARKİSYAN ZİRVESİ YARIN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan yarın Moldova'nın başkenti Kişinev'de bir araya gelecek. Görüşme sonrasında iki liderin Ermenistan işgali altında bulunan yedi bölgeden beşinin geri verilmesi konusunda mutabakat sağlaması bekleniyor. Ermenistan bunun karşılığında Yukarı Karabağ'a güvenli bir karayolu ulaşımı ve Yukarı Karabağ'ın bağımsızlığının tanınmasını istiyor.

Minsk Grubu'nun Madrid prensipleri çerçevesinde oluşturduğu barış anlaşması bir kaç aşamadan oluşuyor. Buna göre ilk aşamada Kubatlı, Cebrail, Zangelan, Agdam ve Fizuli Azerbaycan'a geri verilecek. Laçin ve Kelbecer ise beş yıl aradan sonra iade edilecek. Yukarı Karabağ'ın statü sorunu ise daha sonra ele alınacak.

Cihan



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs