En Sıcak Konular

Bakan Eker: Türkiye'de toprak satışı diye bir şey yok

7 Ekim 2009 13:43 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Türkiye'de toprak satışı diye bir şey yok. Biz bunu defalarca söyledik ancak ya hatalı bilgiden ya da amaçlı olarak bu konuda yanlış bilgilendirmeler yapılıyor'' dedi.

Çeşitli ziyaret ve açılışlar için Çorum'a gelen Bakan Eker, Valilik ziyaretinin ardından Hitit Üniversitesinin, Fen Edebiyat Fakültesi spor salonundaki akademik yıl açılışına katıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin gelişip büyümesi amacıyla her kente üniversite kurduklarını ancak biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Hükümet olarak bilim ve teknoloji alanında Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Eker, ''Ar-GE'ye ayırdığımız bütçe, bizden önceki dönemlere göre tam 10 kat artmış. Bu çok önemli. Daha çok bütçe ayırmalıyız ancak bunun için talep gelmeli'' dedi.

AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin eğitim alt yapısını oluşturduklarını ve artık üst yapının gelişmesi amacıyla çalıştıklarını anlatan Eker, eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Türkiye'de toprak satışı diye bir şeyin olmadığını, hatalı bilgilerden dolayı bu konuda yanlış anlaşılmaların yaşandığını kaydeden Eker, şöyle konuştu:

''Tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasını engellemek için 2005 yılında Toprak Koruma Kanunu'nu çıkarttık. Daha önceden çok rahat bir şekilde çeşitli maksatlarla amacı dışına çıkarılan tarım toprakları, bu kanunla korumaya aldık. İllerimizdeki Toprak Koruma Kurulları'nın izni olmadan tarım toprakları amacı dışında kullanılamıyor. Türkiye'de toprak satışı diye bir şey yok. Biz bunu defalarca söyledik ancak ya hatalı bilgiden ya da amaçlı olarak bu konuda yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Böyle bir meseleyi burada konuşmak istemezdim. Ama cevap verilmediği zaman doğru kabul ediliyor. Bunu açıklamamız gerektiği için açıkladım.''

Bakan Eker, ''Kendimize haksızlık yapmayalım. Türkiye güçlü bir ülke ve her alanda ülkemiz iyi bir noktaya gidiyor. En büyük kaynağımız milletimizin kendisidir. Farklılıklarımız, farklı inanç kültürlere sahip olmamız en büyük zenginliğimizdir. Bu zenginliğin nimetlerinden yararlanarak birlik ve beraberlik duygusu içinde ülkemizi ileri ufuklara götürme hedefindeyiz'' şeklinde konuştu.

Eker, konuşmasının sonunda yeni akademik yılın Hitit Üniversitesi'ne ve Çorum'a hayırlı olmasını diledi.

-REKTÖR PROF. DR. KILIÇKAPLAN-

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan da üniversitenin her geçen yıl geliştiğini belirterek, teknoloji ve bilime yatırım yaparak daha da gelişmek istediklerini söyledi. Türkiye'nin bilim ve teknoloji toplumu olması için üniversitelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Kaplan, üretilen teknolojinin de olumlu bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kılıçkaplan, 2009-2010 akademik yılının, Hitit Üniversitesi idari personeli ve öğrencileri için başarılı ve mutlu geçmesi temennisinde bulundu.

Rektör Kılıçkaplan'ın ardından Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ da bir konuşma yaptı. Bir proje için çekimler yapmak amacıyla Çorum'a geldiğini anlatan Çığ, geçmiş yıllardan örnekler vererek Türkiye topraklarının yabancılara satılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Gençlik yıllarda aldıkları eğitimleri hakkında da bilgi veren Çığ, şöyle konuştu:

''Biz Kuran eğitimi de aldık. Ancak derslerde hocamız bize başınızı örtün demezdi. Biz büyük bir devrim içindeyiz ve çok ilerledik. Sanattan, okumaktan hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Halk Evleri ve Köy Enstitüleri kapanmasaydı biz Avrupa'yı geçerdik. Biz becerikli bir insanız. Yeter ki iyi bir lider olsun. Bugün beni çok üzen topraklarımızın yabancılara satılmasıdır. Biz yavaş yavaş bütün istiklalimizi özgürlüğümüzü kaybediyoruz.''

Çığ'ın ardından birer konuşma yapan Vali Mustafa Toprak ve AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas da Hitit Üniversitesi'nin yeni akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törenin ardından Bakan Eker ve beraberindekiler, EXPO TR83 Fuar Merkezindeki Anadolu Tarım Fuarı'na geçti.
 
aa



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs