En Sıcak Konular

Bu rezalete kimse ses çıkarmıyor

7 Ekim 2009 13:31 tsi
Demirören desteğiyle tribünlerde terör estirdiği öne sürülen Erdal Keleş ve grubunun çıkardığı olaylara karşı camiadan ve polisten hâlâ ses yok

Beşiktaş’ın, CSKA Moskova yenilgisi sonrası İstanbul’a dönüşünde öfkeli taraftarların havaalanında Yıldırım Demirören’e saldırması ile başlayan gerginlik, cumartesi günü İnönü Stadı’nda, Denizlispor’la oynanan lig maçında taraftarlara sirayet etmiş ve Demirören yandaşları ile karşıtları kapalı tribünde birbirine girmişti.

Yıldırım Demirören’e destek mahiyetinde açılan “İki kupayı unutma, vefasızlık yapma” pankartı ile fitili ateşlenen kavgada, Demirören karşıtlarının pankartı indirme isteğine müdahale eden, liderliğini Erdal Keleş’in yaptığı Karagümrüklüler Grubu’nun -Beşiktaş yönetiminin sağladığı biletlerle tribüne girdikleri iddia ediliyor- diğer taraftarları sindirmek için elinden geleni ardına koymadığı günlerdir yazılıyor çiziliyor. Ne var ki başta Demirören olmak üzere Beşiktaş yönetimi, iddialar hakkında hiçbir yorum yapmazken, olaylara karışan şahısların elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasına izin veren güvenlik güçleri de görevlerini yerine getirmiyor.

İddiaları ilk olarak gündeme getiren Medyaspor isimli internet sitesi, dün ise Erdal Güneş ve arkadaşlarının kabarık suç dosyasını ve karıştığı olayların detaylarını yazarak acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. İşte her daim Beşiktaş yönetimi ve başkanına yakınlığı gözlerden kaçmayan Erdal Keleş ve tayfasının bilinen ama gözardı edilen gerçekleri ve vukuatları: 

80’li yıllarda Fenerbahçe amigoluğu ile yola koyulan -hatta Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki bir derbi öncesi Çarşı grubunun liderlerinden Bağlarbaşılı Uğur’un bıçak darbesiyle yaralanmış- sonraki yıllarda tutunamayan Erdal Keleş, Süleyman Seba’ya karşı yapılan protestoların organizasyonunda önemli rol oynadı. 2000 yılında Serdar Bilgili yönetimi başa geldiğinde yıldızı parlamaya başladı. 2000-2001 sezon açılışında kapalı tribüne davet edilen ve saha içinden yürüyerek kapalı tribünü selamlayan Başkan Serdar Bilgili’nin yanında yine o var. Tribünler: “Büyük Başkan!” diye tezahürat yaparken Bilgili’nin kolunu havaya kaldırıp Özal selamı verdiren de o.

Cumartesi gecesi çoluk çocuk demeden herkesi tehdit ederek terör estiren Erdal Keleş, aynı tavırları, Beşiktaş ile Bolton arasındaki maç sonrası numaralı tribünde protesto yapanlara karşı da gösterdi ve kameralar tarafından aleni tespit edildi. Ne acıdır ki şimdi olduğu üzere o zaman da hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Seba dediyse vardır bir Hikmet
Son günlerde başarısız sonuçlar, tartışmalar ve kavgalar ile çalkalanan Beşiktaş’ta, yaklaşan ocak ayındaki kongre öncesi hareketli saatler yaşanıyor. Mahmut Aksu’nun başkan adaylığı şimdiden kesinleşirken, siyah-beyazlıların onursal başkanı Süleyman Seba yeni bir formül ortaya atarak, camianın önemli isimlerinden Hikmet Çetin etrafındaki bir birleşmenin kulübü ayağa kaldıracağını söyledi.

Taraf



Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs