En Sıcak Konular

Yunanistan papandreu kabinesi yemin etti

7 Ekim 2009 13:25 tsi
Yunanistan'da Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun kurduğu yeni kabine, bugün yemin ederek göreve başladı. Yunan basını, Papandreu'nun kurduğu kabine için beğenisini dile getirdi...

Cumhurbaşkanlığı sarayında Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos yönetiminde yapılan yemin töreninden sonra, 15 bakan ile 22 bakan yardımcısından oluşan kabinenin ilk toplantısına başkanlık etmek üzere parlamentoya hareket eden Papandreu, basına açıklama yapmadı. 

Bu arada Papandreu hükümetinde kadınlara geniş yer verildi. Kabinede 5'i bakan, 4'ü bakan yardımcısı olmak üzere 9 kadın görev aldı. Yeni bakanların görevlerini, gün içinde bakanlıklarında düzenlenecek törenlerle devralacakları açıklandı.

YUNAN BASINI

Bu arada Yunan basını, Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun kurduğu kabine için beğenisini dile getirerek, bakanlar kurulunun genç, güvenilir ve deneyimli kişilerin yer aldığı dengeli bir kadro olduğu yorumunu yaptı.

Gazeteler, Papandreu'nun 5'i bakan, 4'ü bakan yardımcısı olmak üzere toplam 9 kadına kabinesinde yer vermesini de övdü.

Papandreu'nun Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmesinin bu alandaki deneyimini kullanma kararlılığından kaynaklandığı yorumunu yapan Yunan basını, yeni Başbakan'ın bu kararında, aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal Başkanı olması, Kıbrıs ve Makedonya sorunlarının çözüm beklemesi ve aralık ayında AB'nin Türkiye'nin üyeliğinin değerlendirileceği zirvesinin yapılacak olmasının rol oynadığı değerlendirmesini yaptı.

Teodoros Pangalos'un başbakan yardımcılığına getirilmesinin herkes için sürpriz olduğunu yazan gazeteler, Papandreu'nun önemli bakanlıklara yakın çalışma arkadaşlarının yanı sıra parti içindeki muhaliflerini de atamasının, geçmişteki hesapları artık kapatma niyetinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Selanik Valiliği ve Belediye Başkanlığının, Makedonya ile süregelen isim sorunu nedeniyle Makedonya-Trakya Bakanlığının kaldırılmasından rahatsız olduğunu da yazan gazeteler, Papandreu'nun kabinesinin bakan ve bakan yardımcısı olmak üzere toplam 37 kişiden oluştuğuna, geçen dönemki bakanlar kurulunda ise 47 ismin görev yaptığına dikkati çekti.

aa



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs