En Sıcak Konular

Topçu: ELT cihazında tek bir çizik bile yok

7 Ekim 2009 12:27 tsi
BBP Genel Başkanı Topçu, "(Cihaz ters dönmüş) diyorlar. 'Anten kırık' diyorlar. Bakın işte fotoğraf, tek bir çizik bile yok. Cihazın bulunduğu yer pırıl pırıl' dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında vefatıyla ilgili olarak, 'Hadisenin üzerinden 6 ay geçti, daha da karlar altında kalan devlet itibarı hala kurtarılamadı' dedi.

Topçu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi ile birlikte Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında, eski Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 6 ay 12 gün geçtiğini anımsattı.

Hadisenin millet vicdanında kapanmadığını bildiklerini ifade eden Topçu, 'Yurdu karış karış geziyoruz. Millet bize 'Yahu bu işten bir şey çıkmaz, örtbas etmeye çalışıyorlar' diyor. Devleti yönetenler, sorumlular şu ana kadar neden harekete geçmedi. Bunu merak ediyoruz' diye konuştu.

'Hadisenin üzerinden 6 ay geçti, daha da karlar altında kalan devlet itibarı hala kurtarılamadı' diyen Topçu, şöyle devam etti:

'Elimize şu ana kadar resmi makamlardan bir rapor, bilgi, bulgu gelmedi. Olayın ardından geçen sürede bilgi almak için adeta deveye hendek atlattık. Kamuoyunda yeni bir şey gündeme geldi konuyla ilgili. Helikopterde sinyal yayan cihaz ELT'nin çarpmanın etkisiyle ters dönerek sinyali toprağa yansıttığına dair. İşte böyle komediler yazılıyor. Mesele karartılmaya çalışılıyor. Bu söylenene bırakın teknik bilgiye sahip adamları, ilköğretim çağındaki çocuklar bile inanmaz. Unutmayalım kazanın ardından bu cihazla ilgili bir sürü yanlış bilgilendirme yapıldı. Bu bilgilendirmeyi yapanların arasında bizzat ilgili sayın bakan da vardı.'

Topçu, kazanın ardından yetkililer tarafından kendilerine ulaştırılan fotoğrafları gösterdi. Fotoğraflarda çarpmanın etkisiyle ters döndüğü veya anteni kırıldığı ifade edilen ELT cihazının helikopterde bulunduğu yeri de gösteren Topçu, '(Cihaz ters dönmüş) diyorlar. 'Anten kırık' diyorlar. Bakın işte fotoğraf, tek bir çizik bile yok. Cihazın bulunduğu yer pırıl pırıl' dedi.

BBP Genel Başkanı Topçu, Denizcilik Müsteşarlığı gibi kurumlarda çok gelişmiş uydu sistemleri kullanıldığına işaret ederek, 'Eğer bu helikopter kriterlere göre ruhsatlandırılmış olsaydı, iddia edildiği gibi ELT cihazı olsaydı, bu uydularla 46 saatte değil, iki dakika içinde bulunurdu. Basın emekçisi İsmail de bir kaya kovuğunda can vermezdi' ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi de ELT cihazına ilişkin ilgili kurumlara en az 10 yazı gönderdiklerini söyledi.

Şanverdi, en son kendilerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından gönderilen yazıda, helikoptere başka bir ELT cihazının ruhsatlandırılmış olduğunun görüldüğünü anlatan Şanverdi, helikoptere takılı olduğu iddia edilen cihazın orada bulunmadığını savundu.

aa



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs