En Sıcak Konular

Yetkilerini aşarak kurulmuş bir teşkilat

7 Ekim 2009 10:51 tsi
Yetkilerini aşarak kurulmuş bir teşkilat Emekli Tuğgeneral, JİTEM olayına yeni bir boyut getirdi.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin JİTEM'in varlığının Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'na sorulmasına karar vermesi, JİTEM'in varlığını yeniden tartışmaya açtı.
Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Jandarma İstihbarat Teşkilatı'nın bölgede iç güvenlik hareketiyle ilgili olarak bir istihbarat faaliyetleri bulunduğunu söyledi. Bunun organizasyonu konusunda çok bilgileri olmadığını dile getiren Tanrıverdi, normal yasal kurulmuş teşkilatları, gerek Jandarma Genel Komutanlığı'nın gerek Genelkurmay Başkanlığı'nın yok demelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

"Eğer buna yok diyorlarsa böyle bir teşkilat yetkilerini aşarak kurulmuş bir teşkilat olarak değerlendirmek lazım. Veya kurulduktan sonra yetkilerini aşan hukuk dışı işlerde de kullanılan teşkilat olduğu için sahiplenilmiyor anlamı çıkar." diyen Tanrıverdi, şunları dile getirdi: "Varolduğu kabul edilmiyorsa böyle olur. Çünkü silahlı kuvvetlerinin düzenli sistemi var. Mevcut teşkilatı var. Bu teşkilatın içinde görev alanlar belli, görev talimatları belli. Hukuk çerçevesi içerisinde hareket etmek mecburiyetinde. Bu tür bir teşkilatlanma olduğu söyleniyorsa ve varsa bunu kabullenmiyorsa biraz hukuk çizgisi dışında hareket eden bir çalışma yöntemi olan birim olarak kabul etmek lazım. Bu da tabi kabul edilemez. Silahlı kuvvetler terör örgütüne benzemez, onlar gibi hareket edemez. Mutlaka hukuk çizgisinde kalması gerekir. Eylem ve işlemlerini hukuk çizgisinde yapması gerekir. Şüphelilerin takibini başkalarına zarar vermeyecek şekilde ve yine hukuk çizgisi içinde yapması gerekir. Bunun dışında davranmış olanları da tabii ki sorumlulukları vardır, ama benimsememiş olmaları ondandır diye düşünmek lazım."

Cihan



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,052 µs