'Vermezse tekrar vuracağım' | " /> 'Vermezse tekrar vuracağım' | "/>

En Sıcak Konular

Tunçbilek: 'Vermezse tekrar vuracağım'

7 Ekim 2009 09:23 tsi
Tunçbilek: 'Vermezse tekrar vuracağım' Polisteki sorgusunda da DİSK Başkanı'nı alacak verecek meselesi yüzünden vurduğu iddiasını tekrarlayan Tunçbilek, "Vermezse tekrar vuracağım" dedi.

Önceki gün DİSK Başkanı Süleyman Çelebi’yi makamında ayaklarından vuran Rıza Tunçbilek, saldırıyı alacak meselesi yüzünden yaptığını söylemişti. Polisteki sorgusunda da aynı iddiayı tekrarlayan ve parasını alamazsa yine aynı yola başvuracağını söyleyen saldırgan, “Başkan borcunu ödemeliydi” dedi

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Rıza Tunçbilek’in, ifadesinde Çelebi’nin kendisine 175 bin mark borcu olduğunu tekrarladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Tunçbilek, poliste şunları söyledi: “1995 yılında ona işletmesi için 200 bin mark vermiştim. Ancak daha sonra bir uyuşturucu davasıyla ilgili gözaltına alındım. Yaklaşık 5 sene hapiste kaldım. Dışarı çıktıktan sonra Süleyman Çelebi’nin yanına gittim. Bana paranın 25 bin markını geri verdi. Kalan bölümü ise işletmeye devam ettiğini söyledi. Paraya ihtiyacım olmadığı için uzun süre parayı ondan istemedim. İlk defa 1.5 ay önce onun yanına gidip paramı geri istedim. Bu da yaklaşık 90 bin euro ediyordu.

Sendikadakiler beni tanıyor

“Ancak beni türlü bahanelerle oyalamaya başladı. 2-3 günde bir yanına uğrayıp paramı istiyordum. O beni her seferinde ilerde vereceğini söyleyerek oyalıyordu. Gide gele sendikada herkes beni tanır olmuştu. Olay günü sendikaya yanıma tabancamı alıp gittim. Kapıdan yukarı kadar herkes benim yüzüme aşinaydı. Bu nedenle tabancayla birlikte binaya girmem hiç zor olmadı. Sekreter beni görünce tanıdı ve içeri aldı. Bir süre konuştuk. Süleyman’a tekrar parayı sorduğumda yine bahaneler üretmeye başlayınca kendimi kaybettim. Silahımı çekip ayaklarına doğru ateş ettim. Sonra odaya girenler üzerime çullanıp beni yakaladılar.” Tunçbilek’in, amacının Çelebi’yi öldürmek olmadığını, sadece alacağını almak istediğini ve Çelebi’nin borcunu ödemesini istediğini, eğer ödemezse tekrar aynı yola başvuracağını söylediği de öğrenildi.

Cebinden 2 lira çıktı

Polis uzun süredir maddi sıkıntı çeken Rıza Tunçbilek’in üzerinden sadece 2 lira para çıktığını belirtti. Olayda kullanılan silahın 7.65 çapında ve el yapımı olduğu öğrenildi. Silahın namlu boyunun diğer silahlardan daha uzun olduğu, bu özelliğin silaha daha etkili mermi atış gücü kazandırdığı kaydedildi.

5 yıl hapis yatmış

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’yi makamında kurşun yağmuruna tuttuktan sonra yakalanan Rıza Tunçbilek’in 80 öncesinde Dev-Sol ve DHKP-C örgütüyle ilgili yapılan operasyonlarda gözaltına alındığı belirlendi. 1995 yılında ise bir operasyonda ele geçirilen 10 kilogram eroinle ilgili olarak gözaltına alınan Rıza Tunçbilek’in 5 yıl hapis yattığı öğrenildi.

Çelebi’nin sadece abime değil, bana da borcu var!

Süleyman Çelebi’yi yaralayan eski ortağı Rıza Tunçbilek’in kardeşi Cahit Tunçbilek, önceki gece emniyete getirildi. İfadesinin ardından serbest bırakılan kardeş Tunçbilek de, saldırının alacak verecek meselesinden çıktığını öne sürdü. VATAN’a konuşan saldırganın kardeşi, alacaklarının10-15 yıl öncesine dayandığını anlattı:

‘Metris’te yattık’

“Süleyman benim arkadaşımdır. 1980 ihtilal döneminde Dev-Sol davasından içeriye alındım. Kaos ortamında jandarmalar beni almaya gelmiş evimize. Beni bulamayınca abimi çağırmışlar o da gitmiş. O da benimle 5.5 yıl yattı. Daha sonra beraat ederek serbest kaldı. O dönem Süleyman Çelebi de DİSK gençlik örgütü başkanıydı. 24-25 yaşlarındaydı. Metris’te kalıyorduk.”

‘Çıkınca şirket kurduk’

“O dönemler geride kaldı. Rıza yok yere 5.5 yıl yattı. Sonra ben de çıktım. Kardeşimle ortak iş kurduk. İşlerimiz iyi gidiyordu. Daha sonra Süleyman bir yerlerden numaramı bulmuş. Aradı, görüşelim dedi. Görüştük eski günlerden bahsettik. Süleyman kendisi de ticaretle uğraşıyordu o dönemde. Sonra beraber iş yapmaya karar verdik. Tuncel İç ve Dış ticaret şirketine ortak oldu. Karşılıklı güven vardı aramızda. Hatta İMÇ’de yer tutacaktık. Paraya ihtiyacımız vardı. Süleyman 3 tane boş çek imzaladı verdi bana. Ne lazımsa sen yap dedi.”

‘Süleyman ayrıldı’

“Benim param da onda dururdu. Ağabeyim uyuşturucu bulundurmaktan cezaevine girince ortaklıktan ayrılmak istediler. Zaten Süleyman sendika işlerinden dolayı hissesini eşi Melahat’a devretmişti. Melahat da ağabeyimin cezaevine girmesinden sonra şirketten ayrıldı. O şirket hâlâ faal. İşletmiyoruz ama borcunu ödüyoruz. Süleyman Çelebi’nin o zamandan bana da 150 bin liraya yakın borcu var. Ama bu işin içinde başka iş olabilir.”

’Adamı çıldırtmış adeta’

“Ağabeyim bu parayı ne için, ne zaman vermiş bilmiyorum. Zaten kendisiyle aramız açık, konuşmuyoruz. Ama böyle bir meselede Süleyman’ın bana haber vermesini beklerdim. Borç yüzünden ağabeyimle aralarında husumet olduğunu söylese belki araya girebilirdim. Bu ferdi bir olay. Rıza bu haddeye geldiyse başka şeyler de olabilir. Sebebini Süleyman ya da Rıza biliyordur. Herhangi bir yapılanmanın yaptırdığı bir eylem değil ki. Adamı çıldırtmış, şoka sokmuş.”

Durumu iyi, yürümesinde aksama olmayacak

Çelebİ’nİn sağlık durumuyla ilgili Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mücahit Atmanoğlu açıklama yaptı: “3.5 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı ve dün geceyi yoğun bakımda geçirdi. Ailesi kendisini yoğun bakımda ziyaret etti” dedi. Süleyman Çelebi’nin daha önce geçirdiği kalp ameliyatı yüzünden, ameliyat sırasında kalp krizi geçirme riskinin de bulunduğunu anlatan Mücahit Atmanoğlu, “Fakat korkulan olmadı. Şu an durumu iyi. Yaklaşık bir hafta hastanemizde misafir olacak. Talihsiz olayda ameliyat sonrası bacaklarına 6 kurşun isabet ettiği, bunlardan 2’sinin bacaklarında kaldığı görüldü. Diğer kurşunların ise baldırları ve kemikleri kırarak vücuttan çıktığı görüldü. Kırık kemiklere platin yerleştirildi. İyileştikten sonra yürümesinde herhangi bir aksama olmayacak.”

Kaynak: Vatan

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,011 µs