En Sıcak Konular

Baro atamadı, avukat döven serbest

7 Ekim 2009 08:28 tsi
Askerî mahkemeye 'zorunlu müdafilik' kapsamında atama yapan İstanbul Barosu'nun kendi üyesini döven kişiye avukat göndermeyerek serbest kalmasına sebep olduğu ortaya çıktı.

Avukat Memet Nuri Şek, 24 Haziran 2009'da haciz sırasında borçlu Fuat Sarıbulak tarafından dövüldü. Şüpheli, tutuklanması talebiyle Kartal 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hâkim, avukatı olmayan şüpheli Fuat Sarıbulak'a barodan müdafi atanmasını istedi. Ancak baro, 'CMK avukatları boykotta' diyerek müdafi atamadı. Bunun üzerine hâkim, şüpheliyi serbest bıraktı ve İstanbul Barosu yönetiminden 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla şikâyetçi oldu.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Barosu avukatlarından Memet Nuri Şek, 24 Haziran 2009 günü saat 14.00 sularında Kartal'da hacze çıktı. Mahkeme kararıyla hacze gittiği yerde borçlu tarafından darp edilen, boğazı sıkılan avukat, haciz arabasında sıra bekleyen meslektaşları ve şoför tarafından kurtarıldı. Saldırı sonucunda yüzünde şişlik ve morluklar oluşan ve dudağına 6 dikiş atılan avukat, saldırgan Fuat Sarıbulak hakkında şikâyetçi oldu. Bundan sonraki adli süreç ise avukat atanmadığı için kilitlendi. Memet Nuri Şek, en son mahkeme aşamasında hakimin müdafi tayini için baroyu aradığını belirtti. Baro yönetiminin sözlü olarak "boykot var, avukat atamıyoruz" şeklinde bildirimde bulunduğunu aktardı. Bunun üzerine hakimin yazılı belge istediğini ifade eden avukat Şek, "Barodan boykot olduğu için avukat atanamadığına dair yazının gelmesi için akşama kadar Kartal Adliyesi'nde beklemek zorunda kaldık. Barodan gelen yazı da dosyaya girdi. Mahkeme, avukatı olmayan şüphelinin ifadesini alarak serbest bıraktı. Daha sonra da baro ve boykot yapan avukatları şikayet etti." dedi. İstanbul Barosu ve kendi avukatının serbest bırakmaya yaptığı itiraz sonucu üst mahkemede tutuklama kararı çıktığını ancak savcı itirazı olmadığı için bu kararın da kaldırıldığını ve şüphelinin serbest kaldığını anlattı.

BARO BAŞKANI ARADI: HAKLISINIZ!

Darp edilen avukat Memet Nuri Şek'in anlattıklarına göre, olayın ardından Baro Başkanı Muammer Aydın kendisini arayarak 'özürlerini' iletti. Şek, şunları söyledi: "Baro yönetimi, daha sonra sitesinde benim olayla ilgili yazılar yayınladı. Serbest bırakma kararına itiraz ettiklerini açıkladı. Ben de yönetime 'Niye benim yanımda olmadınız, baro ne işe yarar, sadece kokteyller düzenleyen, avukatlardan aidat alan bir kurum mudur?' diye tepkimi belirten bir elektronik posta attım. Bunun üzerine Başkan Muammer Aydın beni arayarak haklı olduğumu söyledi."

Avukat Memet Nuri Şek'in avukatlığını yapan Elkan Albayrak da, bir hukuk sitesinde söz konusu olayı açıkladı. Albayrrak, hakimin sanığa avukat tayini için İstanbul Barosu CMK servisine başvuru yaptığını, uygulanan boykot nedeniyle sanığa avukat atanmadığını belirtti. Albayrak, bunun üzerine hakimin kızdığını ve baro ile yapılan yazışma ve telefon trafiği sonunda sanığın serbest bırakılmasına karar verdiğini aktardı.

zaman



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs