En Sıcak Konular

Özcan: Utanılacak bir sorun

7 Ekim 2009 08:20 tsi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite kapılarında bekleyen 1,5 milyon öğrencilerin olduğunu belirterek, bunun utanılacak bir sorun olduğunu söyledi.

Aksaray Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yıl açılış törenine katılmak için Aksaray'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ilk olarak Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaret etti. Belediye başkanı Palta, YÖK başkanı Özcan'a kök boya el dokuma Taşpınar halısı hediye etti. Özcan, daha sonra Aksaray'ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılan YÖK Başkanı Özcan, konuşmasında idareye geldiği gün en önemli sorunun üniversite kapılarında bekleyen 1,5 milyon öğrenci olduğunu belirterek, bunun utanılacak bir sorun olduğunu söyledi. 860 bin öğrenciyi taşıyarak bu güne kadar geldiklerini belirten Özcan, "Biz idareye geldiğimizde önümüzde duran en büyük sorun üniversite kapısında bekleyen sayıları yıldan yıla artan yaklaşık 1,5 milyon lise öğrencimize yer bulmaktı. Bunun çok ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorduk. İnsanlara üniversite eğitimini sunamamak büyük bir problemdir. Bugün geldiğimiz noktaya bakarsanız çok acil görünen bir şey yok. Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitimi yeniden yapılandırdık, şimdi mecliste tasarı halinde bekliyor, inşallah meclisimiz bu konuya el attığında, bizim tasarımız da kanunlaştığında büyük bir ciddi problemi çözmüş olacağız."

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, eğitim ekonomik refahın da temel belirleyicisi olduğunu söyledi. 1 milyon 200 bin öğrencinin yüksek öğretimden mahrum kaldığını belirten Rektör Sağlam, bu öğrencilerin kazanılması gerektiğine dikkat çekti. Rektör Sağlam sözlerine şöyle devam etti: "Bu hedefe ulaşmanın yolu yüksek öğretimden geçmektedir. Ancak, Türkiye'de ilköğretime başlayan her bin çocuktan sadece 8'i bir yüksek öğretim kurumundan mezun olabiliyor. Ve her yıl orta öğretimi tamamlamış 1 milyon 200 bin öğrencimiz yüksek öğretimden mahrum kalmaktadır. Bu genç nüfusun kazanılması ve gençlerin toplum içinde yer edinmeleri için mutlaka bir çare bulmalıyız."

Konuşmaların ardından ilk ders İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sencer İmer tarafından verildi.

cihan



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs