önkoşul uyarısı | " /> önkoşul uyarısı | "/>

En Sıcak Konular

Obama'dan önkoşul uyarısı

7 Ekim 2009 08:08 tsi
Obama'dan önkoşul uyarısı 14 Ekim'de Bursa'da yapılacak olan Ermenistan - Türkiye maçı yaklaşırken, iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda diasporanın fikrini almak için dünya turuna çıkan Sarkisyan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü.

14 Ekim'de Bursa'da yapılacak olan Ermenistan - Türkiye maçı yaklaşırken, iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda diasporanın fikrini almak için dünya turuna çıkan Sarkisyan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama sürecin ön koşulsuz ilerlemesi gerektiğini söyledi

Los Angeles'i ziyaret eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Obama, Türk-Ermeni normalleşme sürecine desteğini yineledi. Edinilen bilgiye göre Obama, sürecin ön koşulsuz olarak, Karabağ sorununa bağlamadan ilerlemesi gerektiğini söyledi. 10 Ekim'de imzalanacağı belirtilen protokollere karşı büyük bir tepki gösteren diasporayı ikna amaçlı Ermenilerin yoğunlaştığı Kaliforniya eyaletinin en büyük kenti Los Angeles'te Ermeni kuruluşlarıyla toplantılar yapan Sarkisyan, ABD Başkanı Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı. ABD tarafının girişimi üzerine gerçekleşen görüşmede Obama, Türk-Ermeni sürecine destek verdi. Obama'nın, Sarkisyan'ın Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için gösterdiği çabalara destek ifade ettiği belirtilen haberde şöyle denildi:

OBAMA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

“ABD Başkanı yine ABD'nin, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin ön koşulsuz ve Karabağ sorununun çözüm sürecine bağlanmadan ilerlemesi gerektiği yönündeki resmi ABD tutumunu teyit etti.” Bu arada, görüşmede Obama'ya sürece verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sarkisyan, tüm dünyaya yayılmış olan Ermenilerin kaygılarının, Osmanlı tarafından Ermeni milletine uygulanan soykırım dikkate alındığında “doğal” olduğunu söyledi.

Türk basınında çıkan haberlerde, protokollerin 10 Ekim tarihinde İsviçre'nin Zürih kentinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan tarafından imzalanmasının beklendiği haberleri Ermeni Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan tarfından doğrulanmadı.


DALAİ LAMA'YI REDDETTİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın, seleflerinin aksine, Washington'u ziyaret eden Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama ile görüşmeyeceği açıklandı. Tibet bölgesinin özgürlüğü için 1950'lerden beri Çin'e karşı mücadele veren Dalai Lama, son 18 yılda Washington'a düzenlediği ziyaretlerde, ilk kez bir ABD Başkanı ile görüşemeden ayrılmış olacak. ABD'li yetkililer, Obama'nın Kasım ayında Çin Lideri Hu Jintao ile yapacağı görüşmeye kadar beklemeyi düşündüğünü aktardı.

yenişafak

 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs