En Sıcak Konular

Bağımsız Türkiye Komisyonu'ndan uyarı

6 Ekim 2009 23:06 tsi
Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini savunan Bağımsız Türkiye Komisyonu, “Avrupa'da Türkiye: Kısır Döngüyü Kırmak” başlıklı ikinci raporunun sunumu için İtalya'nın başkenti Roma'da bugün düzenlediği toplantıda, “Türkiye AB için bir turnu

Senatoya ait Giustiniani Sarayı'nda yapılan sunumun büyük ilgi görmesi dikkati çekti. İtalya Senatosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Lamberto Dini başkanlığındaki toplantıda, raporun sunumunu Bağımsız Türkiye Komisyonu'nun başkanlığını yapan Finlandiya'nın eski cumhurbaşkanı ve 2008 Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari, komisyon üyelerinden Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın eski müsteşarı Albert Rohan ve İtalyan senatör Emma Bonino üstlendi.
Ahtisaari, AB üyesi kimi ülkelerde müzakerelerin sürdürmekte olduğu Türkiye konusunda “ayrıcalıklı ortaklık” gibi seçeneklerin gündeme getirilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Rohan da sergilenen kuşkucu tavırlara karşın Türkiye'nin reform sürecini kararlılıkla sürdürmesinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Bonino ise, “Türkiye dosyası AB için bir turnusol kağıdı olacak. Türkiye ile müzakereler oybirliğiyle alınmış bir kararla başlatıldı. Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkmak AB'nin kurumsal inandırıcılığına zarar verir. AB coğrafi, dinsel, yoksa siyasal bir proje midir? Bu sorunun yanıtı açısından da Türkiye, AB için turnusol kağıdı işlevi görecektir” dedi.

Ahtisaari, Bağımsız Türkiye Komisyonu olarak gelecek süreçte de Avrupa başkentlerinde raporun sunumu için düzenleyecekleri toplantılarla Türkiye'nin üyeliğinin önemi konusunda kamuoyunu duyarlılaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Raporun senatodaki sunumunda, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ali Yakıtal ile İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili de hazır bulundu.

A.A.



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs