En Sıcak Konular

ABD'den Rusya'ya Soçi 2014 Kış Olimpiyatı'na destek

6 Ekim 2009 22:11 tsi
Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat Komitesi (USOC) Rus Olimpiyat Komitesi'ne Soçi 2014 Kış Olimpiyat Oyunları için işbirliği teklif etti.

Rusya, USOC'la işbirliğini öngören çerçeve anlaşma imzaladı. ABD 1980 yılında Sovyetler Birliği'nin gerçekleştirdiği Yaz Olimpiyatlarını 60'dan fazla ülke ile birlikte protesto ederek, olimpiyatların fiyaskoyla sonuçlanmasına neden olmuştu.

Rusya Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Viktor Hotoçkin, "USOC ile işbirliği için çerçeve anlaşma imzaladık. Anlaşmada yapacağımız çalışmaların sınırlarını belirlemiş oluyoruz. Ayrıca bu anlaşma Amerikalıların Soçi-2014 Organizasyon Komitesi'nin tüm organizasyonlarda aktif şekilde rol almaya hazır olduklarını gösteriyor." diye konuştu.

Anlaşmada "Spor heyet değişimi, sporda dopinge karşı mücadelede işbirliği" gibi konuların da ifade edildiğini anlatan Hotoçkin, işbirliği anlaşmanın 2014'e kadar beş yıllık dönem için imzalandığını kaydetti.

Rusya'nın Karadeniz sahilinde bulunan tatil şehri Soçi 2007'nin Temmuz ayında Guatemela'nın başkenti Guatemela şehrinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan oylama sonucu 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nı yapmaya hak kazanmıştı. Soçi ile bir arada Olimpiyat Oyunlarını düzenlemek için Güney Kore'nin Pyeongchang şehri ve Avusturya'nın Salzburg şehri yarışmıştı.

Rusya'nın önde gelen ekonomi gazetesi Vedomosti geçtiğimiz hafta yayınladığı haberde olimpiyatlar için 2009-2012 yıllarında toplam 1,054 trilyon ruble (33 milyar dolar) daha ek yatırım yapılacağını duyurmuştu.

Rusya bu zamana kadar Kış Olimpiyatları gerçekleştirmedi. USOC kâr amacı gütmeyen ABD'nin Millî Olimpik Komitesi'ne bağlı bir kuruluş. Komite ABD Anti-Doping Ajansı ile Uluslararası Anti-Doping Ajansı ve diğer Uluslararası Spor Federasyonları arasındaki koordinasyonu sağlıyor.

Cihan



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs