En Sıcak Konular

Akman kontrolünü kaybetti

6 Ekim 2009 15:07 tsi
RTÜK'ün eski başkanı Akman Cuma günü toplantıda adeta çıldırdı, ceketini çıkardı, 'şerefsiz terbiyesiz' diyerek Dadak ve kadın üye Alp'in üzerine yürüdü

RTÜK'te kıyamet koptu. RTÜK eski başkanı Zahit Akman Cuma günü yapılan toplantıda sözünün kesildiğini gerekçe göstererek üyelerden Mehmet Dadak, kadın üye Hülya Alp'in üzerine yürüdü.

Kadın Üye Alp'e ağza alınmayacak hakaretler eden Zahit Akman, kendisini engellemeye çalışan Mehmet Dadak'a çok öfkelendi. Ceketini çıkartarak Dadak'ı dövmek için adeta masanın diğer tarafına koştu. Diğer üyeler araya girip Akman'ı güçlükle durdurdu. Geri dönerken karşısına gelen Hülya Alp'i de göğsüyle ittirdi.

SORUDAN GERGİNLİK

RTÜK Yasa Tasarısı Tasalğı'na son halini vermek üzere RTÜK üyeleri Cuma günü toplandı. Yaptırımlar bölümüyle ilgili bir maddede eski başkan Akman, bir öneride bulundu. Ancak taslağı hazırlamakla görevli komisyon tarafından önerilmeyen bu hükme RTÜK Başkanı ve üyelerinin bir çoğu kraşı çıktı. Başkan Davut Dursun Akman'ın öneriği hükmün bir yıl önce hazırlanan metindeki hüküm ile aynı olduğunu ve hukuki sakıncalar bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine hukuk uzmanları kurul toplantısına davet edildi.

Akman uzmanlara arka arkaya sorular sordu. Bir süre sonra Akman'ın sorularının bittiğini zaneden üye Hülya Alp soru sormak için harekete geçti. "Benim de bir sorum var..." diyen Alp'in sözünü Akman sert bir üslupla kesti. "Benim sorularım bitmedi. Sözümü kesemezsin" diye bağırarak müdahale etti. Akman, Hülya Alp'in haddini ve hukukunu aştığını" yine bağırarak dile getirdi. Alp de "Benim soru sormam hakkım var. Sizin bütün sorularınızı bitirmenizi beklemek zorunda değilim" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine Akman "Terbiyesiz, edepsiz, saygısız" ifadelerini de içeren sert bir tepki gösterdi. Akman'ın bu hakaretleri üzerine CHP'li erkek üye Dadak devreye girdi, "Burası Kurul toplantısı bu ortamda böyle bağrırak hakaret ederek konuşmazsınız. Üstelik karşınızda bir hanımefendi var. Kabalık etmeyin" dedi. Dadak'ın bu sözleri de Akman'ın çileden çıkmasına neden oldu. 

CEKETİNİ FORA ETTİ
Akman, ceketini çıkarıp kravatını gevşetip masanın diğer ucunda ve karşısında oturan Mehmet Dadak’ın üzerine yürüdü. Ancak arada oturan diğer üyeler hemen araya girdiler, kurul toplantısında bağrışmalar ve arbede yaşandı. Akman Dadak’ın üzerine yürürken, “Terbiyesiz, edepsiz, şerefsiz, sen ne karışıyorsun” diye bağırdı. Ancak Dadak’a ulaşması diğer üyeleri tarafından engellendi. Oturmak için yerine dönen Akman, karşısında Alp’i gördü. Akman’ın gögsüyle kendi göğsüne darbe vurmaya hazırlandığını fark eden Alp önlem aldı ve eliyle Akman’ın gögsünü durdurdu. Bunun üzerine Akman, eline koluna hakim ol be kadın diye bir kez daha bağırdı.

TERK ETTİLER
Hülya Alp ve Dadak bu gelişmeler sonrasında toplantıyı terk etme kararı verdiler. Başbakana da bu konuyu basın toplantısı ile kamuoyna duyurmaya karar veridler. Ancka daha sonra başkan ….. Dadak ve Alp’i odalarında ziyaret ederek basına duyurmamaları olayı gizlemelerini isteyerek olayı kapatmalarını istediler. Kurumun saygınlığı için gizlenmesini talep etti. Bunun üzerine Alp ve Dadak “Bizden gelip özür dilerse basın toplantısından vazgeçeriz, Özür bekliyoruz. Yoksa olmaz” dediler. Başkan…. Akman’ın özür dilemesi gerektiğini jbelirterek bunu kendisinin sağlayacağını söyledi. Ancak şu ana kadar Akman özür dilemedi. Dadak ve Alp ise Kurul toplantsının öğleden sonraki toplantısına da katılamadılar. Taslak üzerinde görüşlerini de bildiremediler.

internet haber



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs