En Sıcak Konular

Memurlardan soyunma eylemi

6 Ekim 2009 14:23 tsi
Toplu görüşmelerde istediklerini alamayan memur sahaya iniyor. Türkiye Kamu-Sen eylemlerinin yol haritasını açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen, 10 Ekimden itibaren ''iş bırakma, soyunma, kravat bırakma, bölgesel miting ve Ankara'ya yürüyüş'' eylemlerine başlayacak.

Konfederasyon Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Akyıldız, kamu görevlilerinin grev ve toplu sözleşme hakkının önündeki engellerin kaldırılmasının yasal bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Bircan Akyıldız, şöyle konuştu:

''Siyasi iradenin, toplu görüşmeler süresinde sorunların çözülmesi noktasında sergilediği kayıtsız ve katı tutum, kamu görevlileri tarafından kabul edilemez bir davranıştır.

Bugüne kadar gösterdiğimiz hoşgörü ve uzlaşma arzusu ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. Artık sözün bittiği yere gelinmiş, eylemlilik süreci başlamıştır. Bu anlayışla mücadele etmek, kamu görevlilerinin, emeklilerin, dul ve yetimlerin kısaca dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın kazanımlarını korumak, etkili bir eylemlilik süreci gerektirmektedir.

Bizler Türkiye Kamu-Sen olarak, taleplerimizin karşılanması çerçevesinde, sesimizin duyulduğu her noktada yanlış uygulamalara son vermek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak üzere, eylemlilik sürecini başlatmış bulunuyoruz.

Bu bağlamda, Konfederasyonumuz bünyesinde oluşturulacak bir komisyon aracılığıyla takvimi belirlenecek bir dizi eylem kararı alınmıştır. Eylemler 10 Ekim-31 Aralık 2009 ve 1 Ocak-1 Ağustos 2010 tarihlerini içermek kaydıyla ve dozu giderek artan bir şekilde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.''

İşte eylem planı

Akyıldız'ın verdiği bilgilere göre, konfederasyon üyeleri 10 Ekim-31 Aralık 2009 tarihlerini kapsayan birinci dönemde, şu eylem ve etkinlikler yapacak:

''-Genel başkanlar düzeyinde bütün siyasi partiler ziyaret edilerek, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusunda hazırlanacak dosyalar sunulacak.

-Eylemlerin nedenlerini ve gerekçelerini anlatan kitlesel basın açıklamaları yapılacak.

-İşsiz, emekli, dul ve yetimlerin de sorunları gündeme getirilecek.

-Açlıktan, yoksulluktan kurtulmanın yollarının Başbakan'dan öğrenilmesi amacıyla mektup yazılacak.

-Bölgesel mitingler düzenlenecek.

-İç hukuk yollarının tamamlanmasından sonra AİHM'e başvurulacak.

-Kamuoyunu bilgilendirmek üzere gazete, dergi, TV ve billboardlara ilan verilecek, el ilanları hazırlanacak.

-Tişörtler bastırılarak kamu görevlilerine dağıtılacak, sonrasında soyunma eylemi yapılacak.

-Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi gibi yargı kurumları başkanları ile görüşmeler yapılacak.

-Sendikal baskı ve sürgünlerle kadrolaşma konularında Meclis'te araştırma açılması sağlanacak.

-Tüm ülke çapında mesleki kuruluşların da desteği alınarak bir gün süreyle iş bırakma ve vizite eylemi yapılacak.

-Başbakanlık ile kamu kurum ve kuruluşları önünde konfederasyon genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katılımıyla oturma eylemi yapılacak.''

''VERDİNİZ DE HARCAMADIK MI?''

Konfederasyonun 1 Ocak-1 Ağustos 2010 tarihlerini kapsayan 2. dönem eylem planında ise başbakanlık ile kamu kurum ve kuruluşları önündeki oturma eylemlerinin sürdürülmesi, AK Parti il başkanlıklarının önüne siyah çelenk ve kravat bırakılması, belirlenecek bir güzergahtan Ankara'ya yürüyüş yapılması, Bakanlar Kurulu üyelerinin ve AK Parti milletvekillerinin her alanda protesto edilmesi, ''Verdiniz de harcamadık mı?'', ''Param olsa alışveriş yaparım?'' gibi sloganların afiş haline getirilerek amacıyla ''kokart eylemi'' yapılması yer alıyor.

MEMURA "ZENGİN OLMANIN YOLLARI" ADLI KİTAP

Bircan Akyıldız, basın mensuplarının soruları üzerine, bu eylemlerden bazılarını diğer konfederasyonlarla birlikte yapabileceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazacakları mektupla ''dar gelirle yaşamanın formülü''nü soracaklarını ifade eden Akyıldız, ayrıca kamu çalışanlarına Vehbi Koç'un, ''Zengin Olmanın Yolları'' konulu kitabını okumalarını önereceklerini belirtti.

Soyunma eyleminde üzerinde taleplerini içeren ifadelerin yer aldığı tişörtleri çıkararak belli yerlere atacaklarını anlatan Akyıldız, esprili bir şekilde ''Bayanların tişörtleri atması kolay olmayacaktır ama erkekler için bir sorun yok. Zaten yakıt sorunu olan memurlar üşüme konusunda da sıkıntı yaşamayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Akyıldız, Bakanlar Kurulu üyelerinin ve AK Parti milletvekillerinin her alanda protesto edilmesi konusunda da ''Ayakkabı atmayacağız, pankartla sloganla alkışlarla protestoda bulunacağız. AK Parti ve milletvekilleri rahatsız olacak, başları ağrıyacak. Baş ağrılarını dindirecek ilaç kamu çalışanlarının taleplerini kabul etmek olacak. Zırnık vermeyiz diyenlere cevabımız net ve somut olacak'' dedi.

Bircan Akyıldız, tüm kamu çalışanlarını eylemlerine destek vermeye çağırdı.

 



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs