En Sıcak Konular

Anayasa değişikliği Parlamento'dan geçmez

6 Ekim 2009 12:36 tsi
Anayasa değişikliği Parlamento'dan geçmez TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, DTP'nin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak, "Bu tür teklifler Parlamento'dan geçmez. Bu tür yaklaşımlar siyasi partilerin gündeminde olan 1982 anayasa değişikliği sürecini de zora sokar." dedi.

Şahin, Meclis protokol girişinde karşılaştığı MHP'li Şandır ve Paçacı ile samimi bir şekilde sohbet etti. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tekvando Federasyonu yöneticilerini ve milli sporcuları kabul etti. Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mehmet Ali Şahin, DPT'nin anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesini istemesini değerlendirdi.

Şahin, bir siyasi partinin anayasanın değiştirilmesi ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmasının kendi takdirleri olacağını belirterek, şöyle konuştu: "Ancak anayasanın değiştirilemez hükümlerinin değiştirilmesi anlamındaki bir kanun teklifinin verilmemesi gerekir. Verilse bile Parlamento'dan geçmesi zaten mümkün değil. Bu tür yaklaşımlar 1982 anayasanın değiştirilmesini, uzun süredir tüm siyasi partilerin gündemine getirdikleri halde bu tür çıkışlar süreci zorlaştırır. Yani sonuçta anayasa değişikliği yapma niyetini ve sürecini sıkıntıya sokacak birtakım açıklamalar yapmak ve taleplerde bulunmak bana göre isabetli değildir."

Meclis Başkanı Şahin, Tekvando Federasyonu yöneticilerini kabulü sonrası meclis protokol girişinde MHP'li Mehmet Şandır ve Cihan Paşacı ile karşılaştı. Şahin, Şandır'ın koluna girdi. Üçlü bir süre samimi bir şekilde sohbet etti.

SPOR ÇATIŞMA VE BARIŞI GÜNDEME GETİRSİN

Milli sporculara seslenen Şahin, sporun barış ve kardeşliği pekiştirmek için yapıldığını anlatarak, "Sadece kasların gelişmesi ve sağlık olmak için spor yapılmaz. Sporun ruhunda gelişimine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Benim siyah kuşak hediye almam çatışmayı gündeme getirmesin. Sevgiyi ve barışı gündeme getirsin." dedi.



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,620 µs