bilinmeyenleri... | " /> bilinmeyenleri... | "/>

En Sıcak Konular

DİSK saldırısının bilinmeyenleri...

6 Ekim 2009 08:30 tsi
DİSK saldırısının bilinmeyenleri... DİSK Başkanı Çelebi, sendika merkezindeki odasında silahlı saldırıya uğradı. Ayaklarından kurşunlanan Çelebi ameliyata alındı. Sendikacılar tarafından yakalanan saldırgan “Çelebi’den alacağım vardı” dedi...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Şişli'de bulunan DİSK Genel Merkezi'nde, kendisinden randevu alarak gelen ve eski bir sendikacı olduğu ileri sürülen Cahit Tunçbilek'nin silahlı saldırısına uğradı.

Kimliği ölen ağabeyine ait

Bacaklarından yaralanan Çelebi, Florance Nightgale Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Saldırı sırasında odada bulunan Genel Sekreter Tayfun Görgün tarafından yakalanan ve üzerinden 3 yıl önce ölen abisi Rıza Tunçbilek'e ait nüfus kağıdı çıkan saldırgan, Şişli Polis Merkezi'ne teslim edildi.

Saldırgan 4-5 el ateş etti

Saldırı sırasında Süleyman Çelebi'nin odasında bulunan Genel Sekreter Tayfun Görgün'ün verdiği bilgilere göre; Tunçbilek adlı eski sendikacı randevulu olarak Süleyman Çelebi ile görüşmek üzere sendika genel merkezine geldi. Çelebi tarafından kabul edilen Tunçbilek, odaya girdikten sonra belinde bulunan silahını çıkartarak 4-5 el ateş etti. Tunçbilek'in silahından çıkan mermiler Çelebi'nin bacak ve ayaklarına isabet etti.

Saldırgan olayı gerçekleştirdikten sonra olay yerinde bulunan Görgün ve binada bulunanlar tarafından yakalanarak bir odaya kilitlendi. Saldırganın elinde bulunan silah Çelebi'nin koruması tarafından alınarak polise haber verildi. Olayın ardından sendika merkezine gelen polis saldırganı gözaltına aldı. Bacaklarına kurşun isabet eden Çelebi, Florance Nightgale Hastanesi'ne kaldırıdı.

Hastanenin başhekimi Mücahit Atmanoğlu, Çelebi'nin ayaklarında 2 kurşun bulunduğunu ve girip çıkan kurşunlara bağlı kırıklar meydana geldiğini açıkladı. Yapılan tetkillerin ardından Çelebi ameliyata alındı.

Silah ruhsatsız

Öte yandan, Saldırganın ruhsatsız olduğu belirlenen silahından çıkan ve olay yerinde bulunan 4 boş kovanın Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildiği belirtildi.

Güvenliği nasıl aştı?

DİSK Genel Başkanı'ndan para istediği ileri sürülen saldırganın binaya girişte bulunan güvenlik tedbirlerini nasıl aştığı ise henüz bilinmiyor. Bu arada, olay sırasında DİSK Genel Merkezi'nde bulunduğu belirtilen ve saldırgana müdahale ettiği ifade edilen biri kadın 2 kişi de ifadesine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.‘175 bin Mark borcu vardı’DİSK Genel Başkanı Çelebi'yi vurmasının ardından silahıyla yakalanan Cahit Tunçbilek'in polisteki ilk ifadesinde saldırıyı ''alacakverecek meselesi nedeniyle işlediğini'' söylediği öğrenildi.

Şişli Polis Merkezine götürülen Tunçbilek'in ilk ifadesinde, ''1995 yılından beri Çelebi'den 175 bin mark alacağı olduğunu, defalarca istemesine rağmen alacağını bir türlü alamadığını'' savundu. Bugün de alacağını istemek amacıyla Çelebi'nin makamına gittiğini anlatan saldırgan, ''Parasını alamayınca bu olayı gerçekleştirdiğini'' ifade etti. Buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından saldırgan, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Tunçbilek, Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alındı.

Üzerinden 37 mermi çıktı

Cahit Tunçbilek'in üzerinden 37 adet kullanılmamış mermi çıktı. Herhangi bir işle uğraşmadığı kaydedilen şüpheli Tunçbilek'in 1995 yılında poliste ''Uyuşturucu madde bulundurmaktan'' kaydının bulunduğu ve tabancasından çıkan kovan sayısının 5 olduğu bildirildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la hastaneye girişlerinde yaptığı açıklamada, "Olay son derece üzüntü vericidir, olayı kınıyorum. Çelebi'nin hayati tehlikesinin olmaması ve saldırganın yakalanmış olması sevindiricidir. Saldırgan 1950 Üsküp doğumlu. Kendisini daha önce tanıdığı ve sendikaya daha önce de geldiği biliniyor. Saldırganan üzerinden ruhsatsız silah çıktı. İki şarjörü dolu. Bir şarjörü boşaltmış. Ayrıca üzerinde 37 mermi bulundu" dedi.

DİSK: Saldırı şahsi bir mesele değil

Olay sırasında Çelebi'nin yanında bulunan Genel Sekreter Tayfun Görgün, yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: "Bu saldırının nedenini henüz bilmiyoruz. Şahsın kim olduğunu da bilmiyoruz. Genel başkanımızın kapısı herkese açık olduğu için saldırgan da rahatlıkla içeri girebilmiştir. Türkiye hassas bir dönemden geçiyor, hepimiz çok dikkatli olmak zorundayız. Genel başkanımızın sağlık durumunun iyi olması en büyük sevincimiz. Saldırının alacak verecek ya da şahsi mesele olması ihtimali söz konusu değil. Çok eskiden bir mahalle arkadaşlığı söz konusu. Başka bir şey yok."

Burası sendika, herkes girebilir

DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, olay sonrası yaptığı açıklamada "Süleyman Çelebi'ye yapılan haince saldırıyı kınadığını belirterek "Tüm örgütümüze geçmiş olsun" dedi. Şahsın randevu aldıktan sonra içeri girdiğini ve ateş ettiğini söyleyen Yurtseven, binada güvenlik zaafiyeti olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Evet bir zaafiyet var. Ama DİSK bir emek örgütüdür. Biz de herkes randevusunu alıp gelip görüşme yapabilir." Öte yandan DİSK'in Basın Halkla İlişkiler Müdürü Fahrettin Erdoğan, olayı polise hemen haber verdiklerini, ancak polis merkezinde telefona çıkan 155 görevlisinin kendisine gereksiz sorular sorması üzerine öfkelenip telefonu kapattığını söyledi.

bugün



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs