En Sıcak Konular

BM Pakistan'daki bürolarını kapattı

5 Ekim 2009 21:30 tsi
Montas, İslamabad'daki Dünya Gıda Programı'nın bürosuna düzenlenen saldırının ardından BM'nin Pakistan'daki bütün bürolarının geçici olarak kapatıldığını teyit ederek, buna rağmen acil hizmetlerin devam ettiğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un sözcüsü Michelle Montas, İslamabad'daki Dünya Gıda Programı'nın bürosuna düzenlenen saldırının ardından BM'nin Pakistan'daki bütün bürolarının geçici olarak kapatıldığını teyit ederek, buna rağmen acil hizmetlerin devam ettiğini belirtti.
Montas gazetecilerin soruları üzerine Genel Sekreter Ban'ın bugün Cenevre'de yaptığı açıklamada saldırıyı şiddetle kınadığını ve bu haksız saldırının Pakistan'daki tüm BM ve insani yardım çalışanları açısından korkunç bir trajedi olduğunu söylediğini anımsattı.

Montas yaşanan trajedinin ardından BM'nin Pakistan'daki bürolarını kapatmasının normal olduğunu, bunun geçici bir durum olduğunu, ancak her an yeniden güvenlik değerlendirilmesi yapıldığını ve uygun görünen anda büroların açılacağını söyledi.

Montas sorular üzerine, BM'nin Pakistanlı mültecilere gıda yardımı gibi acil konularda hizmet vermeye devam ettiğini ve Pakistan'daki BM personelinin yaşadıkları acıya rağmen son derece özverili bir şekilde ve görev bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Montas saldırıda 5 kişinin öldüğünü doğrulayarak, ölenlerden dördünün kimliklerinin açıklandığını, bunların arasında 3 Pakistanlı bir de Iraklı BM çalışanı olduğunu söyledi.

Montas bir soru üzerine Pakistan'daki Dünya Gıda Programı binasının Pakistan'da belki de en iyi korunan binalardan biri olduğunu da, belirterek soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Montas Afganistan'da seçimlerde kullanılan oylarla ilgili olarak hile yapıldığına ve BM'nin de bu iddialar karşısında gerekli olanı yapmadığına dair iddialarla bu saldırı arasında ilişki olup olmadığını soran gazetecilere, Pakistan'daki saldırıyla Afganistan'daki seçimlerin birbiriyle ilişkili olmadığını düşündüklerini, saldırıyı kimin yaptığını ve neden yapıldığının halen soruşturulmakta olduğunu söyledi. Montas Afganistan'da BM'nin misyonunun ise seçim sürecine ve ülkenin seçim kurumlarına destek vermek olduğunu söyledi.

Montas Pakistan'daki BM birimlerinin saldırı öncesinde bir uyarı mesajı alıp almadığının sorulması üzerine ise bildiği kadarıyla böyle bir uyarı alınmadığını kaydetti.



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs