En Sıcak Konular

Beşiktaş yönetiminden olaylara kınama

5 Ekim 2009 20:30 tsi
Beşiktaş Divan, Disiplin, Denetleme, Seçme ve Sicil ile Tarih ve Müze Kurullarının başkanlıkları ortak bir açıklamayla, Moskova deplasmanı dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ve Denizlispor maçında İnönü Stadı'nda yaşanan olayları kınadı.

Beşiktaş Kulübü'nde Divan, Disiplin, Denetleme, Seçme ve Sicil ile Tarih ve Müze Kurullarının başkanlıkları, ortak bir açıklamayla, Moskova deplasmanı dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ve Denizlispor maçında BJK İnönü Stadı'nda yaşanan olaylara tepki
Kurulların başkan ve üyelerinin Akaretler'deki kulüp binasındaki toplantısının ardından, bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan olaylara değinerek, "Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'e yapılan çirkin saldırı, başkanın şahsında 106 yıllık Beşiktaş Kulübü'nün manevi şahsiyetine ve onun başkanlık makamına yapılmış, tüm Beşiktaş camiasını derinden sarsmıştır. BJK İnönü Stadı'nda son oynadığımız Denizlispor karşılaşmasında da tribünlerin görüntüsü, tavrı ve davranışları, 'Beşiktaşlıyım' diyenin Beşiktaşlı ile kavga etmesi, 106 yıllık Beşiktaş Kulübü'ne hiçbir şekilde yakışmamıştır" dedi.

Karadeniz, "Gerek havaalanındaki çirkin saldırıyı gerçekleştirenleri, gerekse statta olay çıkararak birbirleriyle kavga edenleri kınıyor, bu davranışların sahiplerinin Beşiktaşlı olamayacaklarını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü'nün 106 yıl önce, memleketi kadar sporu da seven bir avuç gencin dayanışmasıyla kurulduğunu anlatan Karadeniz, şöyle konuştu:

"Her Beşiktaşlının, Beşiktaş'ın geçmişine, değerlerine, başkanlık makamına sahip çıkması temel görevidir. Beşiktaş'ın tartışılacağı yer, asla havaalanı çıkışı veya stat tribünleri değil, genel kuruldur. Tribünler, takımımızı iyi günde de kötü günde de destekleyeceğimiz yerlerdir. Denizlispor maçında takımımızın galip olduğu dakikalarda bile desteklenmemesi, protestoların son derece yakışıksız bir şekilde devam etmesi, Beşiktaş'ın tribün kültürü ve değerleriyle asla bağdaşmamıştır."

Yalçın Karadeniz, yaşanan durumun, Beşiktaşlı olan, olmak isteyen çocuklara son derece kötü örnek olduğunu da vurgulayarak, stada maç izlemek, takımı desteklemek için gelen taraftarların bu hakkının gasp edildiğini, buna da kimsenin hakkının olmadığını kaydetti.

Yalçın Karadeniz, basın mensuplarının, taraftarların Denizlispor maçında yönetimin istifasını istediklerini hatırlatmaları üzerine, "İstifa, yönetimin kendi bileceği bir konu olmalıdır. Yönetim kurullarının seçimini genel kurullar yapar. Seyirci istiyor diye yönetim değişmez. 3 ay sonra zaten sandık önümüze gelecek. Normal seçimlerimizi yapacağız" dedi.



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs