En Sıcak Konular

AK Parti'den Bahçeli'ye tepki

5 Ekim 2009 19:26 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine cevap verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine cevap verirken, "Sayın Bahçeli son derece anlamsız, siyasi nezakete sığmayan, Türkiye'ye, tartıştığımız konulara, sorunların çözümüne hiçbir katkı sağlamayacak, siyasi etiğe uymayan konuşmalar, açıklamalar yapmaya devam ediyor" dedi.

Parlamento muhabirleriyle sohbet toplantısı yapan Canikli, bir gazetecinin "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın kongrede konuşmasını çok sert şekilde eleştirdi ve 'siyasi bölücübaşı olmaya heves etme" dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Sayın Bahçeli, gerçekten son derece anlamsız, siyasi nezakete sığmayan, Türkiye'ye, tartıştığımız konulara, sorunların çözümüne hiçbir katkı sağlamayacak, siyasi etiğe uymayan konuşmalar, açıklamalar yapmaya devam ediyor. Biz, bunu MHP'nin mevcut statükonun sürdürülmesinden yana tavrının bir yansıması olarak değerlendiriyoruz. Özellikle terör olaylarından yana tavır ya da bir algının yansıması olarak görüyoruz. Çünkü, bunu siyasi rant aracı olarak görüyor. Bu durumun ortadan kalkması, MHP'nin tabanının kayması anlamına gelecek. O nedenle tartışmadan, hiçbir somut gerekçe göstermeden bu tür, kabul edilmesi mümkün olmayan, akla hayale sığmayan, mantığın kabul etmediği ithamlarda bulunuyor. Elbette bunların tümünü reddediyor ve kendilerine iade ediyoruz."

Yöntem olarak ortaya konulmuş bir paketle çıkılmadığını, süreç içerisinde toplumda konsensüs sağlanması, ülkenin bütün bölgelerindeki insanların büyük çoğunlukla reddetmeyeceği formüllülerle donatılması için bu şekilde gidildiğini anlatan Canikli, "Biliyorsunuz, daha önce bir Anayasa değişikliği önerimiz olmuştu, o zaman muhalefet tarafından eleştirilmişti. Aslında yapılmak istenenin, o Anayasa değişikliğiyle yapılmak istenenden farkı yok. Demokrasinin alanının, standardının, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi" dedi.

Canikli, Cumhurbaşkanı seçimine yönelik düzenlemenin henüz Meclise gelmediğini ancak çalışmaların son aşamada olduğunu bildiğini belirterek, tasarının Cumhurbaşkanı seçiminin nasıl yapılacağını düzenleyeceğini, teknik bir düzenleme olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı olduğunun tartışıldığını anlatan Canikli, "Bizim kanaatimiz 5 yıl. 'Bu tasarıda mutlaka olacak' diye bizim bir bilgimiz yok" dedi.



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs