En Sıcak Konular

Hastaneye borcunuz varsa bu haberi okuyun

5 Ekim 2009 19:15 tsi
Alınan sağlık hizmetlerinin karşılığında devlet hastanelerine senet bırakan kişiler için düzenleme yapıldı. Ancak halk bundan haberdar değil.

Bu yılın sonuna kadar resmi hastanelere ödenmemiş senet borcu olanlar, yarısını ödedikleri takdirde borçlarının diğer yarısından muaf tutuluyor.

Aldığı sağlık hizmetinin karşılığı olarak resmi hastanelere imzalı senet bırakan ya da borcu olan kişiler için kısa süre önce çıkan torba yasa içinde, düzenleme yapıldı.

10 Temmuzda yürürlüğe giren söz konusu yasal düzenlemeye göre, resmi hastanelere, bu kurumlardan aldıkları tedavi hizmeti karşılığı borcu olan kişiler, 11 Ocak 2010 tarihine kadar senet tutarının yarısını peşin ya da taksitle ödedikleri takdirde, borçların diğer yarısından kurtulacak, yani borçlarının yarısı silinecek.

100 liraya kadar olan borçların ise başvuru yapılmasa bile silinmesini hükme bağlayan ilgili kanun değişikliği gereği, söz konusu haktan, 100 liranın üzerindeki borçlarının vadesi, 01.01.2009'dan önce olan kişiler yararlanabilecek.

Ayrıca, bu haktan yararlanan kişiler, borçlarının icra yoluyla tahsil edilmesi durumunda ödeyecekleri yasal gecikme faizi ve diğer masraflardan da bütünüyle kurtulmuş oluyor.

Resmi hastanelere senet vermiş ve ödeyememiş kişilerin, böyle bir hakları olduğunu yeterince bilmediği, yasa değişikliğiyle tanınan bu hakkın 11 Ocak 2010 tarihi sonunda sona ereceği, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiği kaydedildi.



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs