model ülke oluyor' | " /> model ülke oluyor' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye model ülke oluyor'

5 Ekim 2009 18:35 tsi
'Türkiye model ülke oluyor' Türkiye-Suriye ilişkilerinde içine girilen yeni dönem ve gelişmeler Türkiye'yi bölgenin 'model' ülkesi haline getiriyor...

Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni dönem... Birkaç yıl öncesine kadar terör konusunda gerilim yaşayan iki ülke şimdi güvene dayalı işbirliğine gidiyor.

Karşılıklı olarak vizeler kaldırılıyor, yıl sonuna kadar toplanması planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi için hazırlıklar yapılıyor.

Bu çerçevede hükümetten 10 bakan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'da toplandı.

Bölgesel güç olma yolunda adım adım ilerleyen Türkiye, komşuları ile ilişkilerinde yeni bir döneme giriyor. Amaç sıfır problem...

Suriye ile ikili ilişkilerinde önemli bir aşama kaydeden Türkiye, Bağdat ile yürüttüğü stratejik işbiliği ortaklığını şimdi de Şam ile oluşturuyor.

Geçtiğimiz ay iki ülke arasındaki vize uygulamasının kaldırılmasına ilişkin protokol, dışişleri bakanları tarafından onaylanmıştı.

Türkiye'nin bu süreçte bölgedeki konumunun ele alındığı Suriye ile Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlık toplantısında da konu enine boyuna görüşüldü.

Ankara'daki toplantıya, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yanısıra Milli Savunma, Çevre ve Orman, İçişleri, Tarım ve Köyişleri, Kültür ve Turizm, Sağlık, Milli Eğitim, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Ulaştırma bakanları katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizim nihai hadefimiz komşu ülkelerle geliştirdiğimiz bu ilişkiler üzerinden komşu bölgeler ile Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar gibi komşu bölgelerle istikrar ve refahı sağlamaktır. Bu anlamda Ortadoğu'da model teşkil eden bu attığımız adımla inşallah ciddi bir altyapı sağlanacaktır" diye konuştu.

Yıl sonuna kadar Erdoğan Suriye'ye gidecek

13 Ekimde iki ülkenin dışişleri bakanları Halep'te biraraya gelecek. Ardından aynı gün Gaziantep'te öğle yemeğinde buluşulacak ve vizenin kaldırılmasına ilişkin protokol imzalanacak.

Yıl sonuna kadar da Başbakan Erdoğan Suriye'ye gidecek ve iki ülke arasında düzenlenecek ilk stratejik işbirliği toplantısına katılacak.

timeturk



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs