En Sıcak Konular

Çelebi'ye ziyaretçi akını

5 Ekim 2009 18:06 tsi
DİSK Genel Merkezi'nde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Genel Başkan Süleyman Çelebi'nin yattığı hastane ziyaretçi akınına uğruyor...

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Bir sivil toplum kuruluşu başkanının, böylesine değerli bir insanın saldırıya uğramış olmaması gerçekten hazmedilebilir, yenilir, yutulur bir şey değil" dedi.

Çağlayan, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi, kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Çağlayan, olayı duyunca katıldığı toplantıyı yarıda keserek buraya geldiğini belirtti.

Türkiye'nin iş, çalışma hayatının çok önemli simalarından biri olan Çelebi'nin "iyi bir dostu ve iyi bir arkadaşı" olduğunu söyledi. Çağlayan, "Kendisiyle görüştüm, sizlere selamları var" dedi.

Süleyman Çelebi'nin röntgenin çekildiğini, daha sonra da ameliyata alınacağını belirten Çağlayan, şunları söyledi:

"Ama şükürler olsun, hayati bir tehlikesi yok. Kurşun daha çok ayak bölgesine isabet etmiş. Gerekli müdahale zaten yapılıyor. Bilinci yerinde. Kendisi benimle de konuştu, sohbet de ettik. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Bu tür olayların hepsini şiddetle kınıyoruz. Hiç bir insanın bir insana bu şekilde şiddet uygulaması, ne olursa hangi şart olursa olsun gerekçesi ne olursa olsun kabul edilebilir değildir. Şiddeti özellikle kınadığımı belirtmek istiyorum. Ama Allah'a şükürler olsun. Bir taraftan üzüntülüydüm, bir sivil toplum kuruluşu başkanının, böylesine değerli bir insanın saldırıya uğramış olmaması gerçekten hazmedilebilir, yenilir, yutulur bir şey değil. Ama kendisini gördükten sonra gerçekten rahatladım. Kısa sürecek bir ameliyat ve daha sonra istirahate alacaklar. Allah'a çok şükür hayati hiçbir sıkıntı yok, bilinci yerinde. Ameliyattan sonra bir süre dinlenecek ve tekrar işinin başına dönecektir."

ÇAĞLAYAN, ATALAY İLE GÖRÜŞTÜ

Çağlayan, "hastaneye gelmeden önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüştüğünü belirterek, Atalay'ın da hastaneye geleceğini ifade ettiğini" aktardı.

Gazetecilerin saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin sorularını da yanıtlayan Çağlayan, olayın, İçişleri Bakanınca en iyi şekilde takip edileceğini ifade etti ve "Allah bütün insanları bu tür saldırılardan korusun" dedi.

SEVİGEN'İN ZİYARETİ

Çelebi'nin tedavi altına alındığı Florence Nightingale Hastanesine gelen CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen de Çelebi'nin durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

DİSK yöneticilerinin de birazdan açıklama yapacağını belirten Sevigen, "Sayın Çelebi'nin diz kapaklarının altında 4-5 tane kurşun yarası var. Sağlık durumu iyi, ancak daha önceden by-pass ameliyatı olduğu için gözetim altında. Şu anda tomografi çekiliyor. Sanıyorum, bir saat sonra ameliyata alınacak" dedi.



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,367 µs